Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
США і Німеччина проти офіційного запрошення України в НАТО

НАТО боїться війни з росією.

Фото із сайту uatv.ua.

США і Німеччина проти офіційного запрошення України в НАТО

«Тільки після війни»

Офіційний Вашингтон зберігає позицію, що Україна може приєднатися до Північноатлантичного альянсу після завершення війни, яку розв’язав кремль.

Про це сказав у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає Укрінформ.

«Зрештою, це процес, який просуватиметься далі після завершення цього конфлікту»,– зауважив представник Держдепу.

Міллер підкреслив, що позиція Сполучених Штатів в цьому питанні залишається незмінною впродовж певного часу.

Він також зазначив, що питання України обговорювалося під час останнього міністерського засідання НАТО в Брюсселі минулого тижня, а також на зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена й глави МЗС України Дмитра Кулеби.

5 квітня про те, що Вашингтон і Берлін не підтримують ідею запросити Україну до альянсу на найближчому саміті НАТО, написало видання The New York Times. Як ідеться в статті, союзники не мають бажання приймати нового члена, який через угоду про колективну безпеку в межах альянсу втягнув би НАТО в найбільшу сухопутну війну в Європі з 1945 року.

6 квітня віцепремʼєрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що усі провідні союзники Києва, крім двох, підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: «Мирний план» Трампа: Україна має віддати території.

Реклама Google

Telegram Channel