Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Чим більше буде техніки та інновацій на фронті, тим більше ми збережемо людей – Порошенко

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Чим більше буде техніки та інновацій на фронті, тим більше ми збережемо людей – Порошенко

Петро Порошенко привіз чергову партію техніки у три бригади військової авіації

Підрозділи, які вимушені часто змінювати дислокацію, отримали командно-штабні машини на базі DAF YA і пересувні лазне-пральні комплекси. Командно-штабна машина – це новий проєкт, який на замовлення військової авіації Порошенко реалізує разом з волонтерами. Командно-штабний комплекс складається із двох частин – штабу і зони відпочинку. Він оснащений автономним живленням, побутовою технікою і спальними місцями для екіпажу. Вартість цієї партії техніки – 5 млн грн., інформує eurosolidarity.

«Ці командно-штабні комплекси були виготовлені на замовленні армійської авіації, розроблені спільно з армійською авіацією. Тепер екіпажі, наземний персонал буде мати можливість абсолютно в інших комфортних умовах підготуватися до виконання бойових завдань», – пояснює Петро Порошенко.

 

 «Наша бригада працює на південному напрямку. Буває по-різному, в залежності від погодних умов, від 4 до 9 вильотів. Бувало багато різних ситуацій. Нещодавно був уражений склад БК на Запорізькому напрямку. А так в основному працюємо на ураження наземних сил противника», – розповідає військовий.

 

 «Командно-штабна машина буде задіяна на передовій для управління зведеним вертолітним загоном ескадрильї. Це буде більш доречно, ніж на даний момент – бо зараз управління здійснюється в облаштованих місцях. Це – мобільність, швидкість переміщення. Тому що безпілотні апарати літають, все знімають, потрібно частіше переміщатися, щоб ворог не бачив, де знаходяться вертольоти і майданчики наші», – пояснює авіатор.

Пʼятий Президент переконаний – техніка на фронті посилює спроможності армії, а інновації дозволяють берегти людей. Саме тому величезні ресурси Порошенко вкладає в розробку систем РЕБ, у закупівлю дронів-камікадзе і БПЛА-розвідників.

 

 «На фронті мають воювати не тільки і не стільки солдати, мають воювати снаряди, гелікоптери, РЕБ, БПЛА. Саме тому ми зараз подвоїли наші зусилля. Нещодавно вийшов на фронт наш РЕБ, називається він «Ай Петрі», він здатен дуже ефективно протидіяти ворожій безпілотній авіації – «Орлани», «ЗАЛи», «Ланцети». За останні два тижні під час прикриття дивізіонів артилерійських бригад нам вдалося «посадити» ворожі російські КАБи», – зазначає Порошенко.

Разом - до перемоги!
 

 «Країна має воювати ще й екскаваторами, бо коли бригади займають нову лінію оборони, вони не саперними лопатками мають робити фортифікаційні споруди. І тому ми передаємо для облаштування позицій в інженерні бригади, командуванню Сил підтримки наші екскаватори, пилорами, техніку, бензопили – щоб забезпечити побудову лінії оборони, яка буде здатна зустріти російський наступ», – говорить Порошенко.

 

 «Ми повинні зберегти солдата. Save Soldier – це наш натовський принцип. Військові авіатори – це наші герої, ми їх дуже шануємо і передаємо цю техніку для того, щоб було легше бити ворога», – говорить Петро Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel