Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Всі гроші на війну: чи ремонтуватимуть у Луцьку двори

Роман Бондарук.

Фото Суспільне.

Всі гроші на війну: чи ремонтуватимуть у Луцьку двори

Кошти можуть виділити хіба що на особливо аварійні прибудинкові ділянки

Про це Суспільному розповів голова комісії Роман Бондарук. З його слів, від початку року надійшло понад 2 тисячі звернень лучан щодо незадовільного стану вулиць, де вони мешкають. Депутат зазначив: на час воєнного стану капремонти заборонені, тому на засідання запросили активістів та лучан, які прийшли оголосити про потреби.

З якими питаннями прийшли до міськради лучани

22 жителі Луцької міської громади озвучили для профільної комісії питання щодо ремонтів у дворах, на тротуарах і вулицях, пішохідних доріжок і заїздів до будинків, благоустрою дитячого майданчика, влаштування вуличної зливової каналізації тощо.

Мешканка вулиці Бородіна в Луцьку Лариса Мельник розповіла, що впродовж двох років просить відремонтувати вулицю для людей з інвалідністю.

Лариса Мельник.
Лариса Мельник.

 «Треба подивитися, зробити ті двори, де є люди з інвалідністю, щоб ми могли вийти. От зараз супроводжуючий… Просто виходять чоловіки. Бачать, що я не можу їхати, і засипають ті ями», — сказала жінка.

Чи ремонтуватимуть двори

Керівник міського департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк зазначив, що наразі в громаді можливі «ямкові» ремонти. «Поточні – тільки по аварійності територій. Ми проводимо ямково-аварійний ремонт на території, де рухаються маршрутні транспортні засоби», — сказав посадовець.

Микола Осіюк.
Микола Осіюк.

У пріоритеті Луцької міської ради залишається допомога Збройним силам України, зазначила депутатка Юлія Дацюк.

«Але полишати двори у такому стані, як вони є сьогодні, непотрібно. Сьогодні завершуємо ті роботи, які були розпочаті того року», — додала лучанка.

Волонтер Сергій Тимчук зазначив: важливо зберегти життя військових, а не красу дворів у місті.

«Як ви думаєте, як військові дивляться на те, що обговорюється, як витратити кошти на облагородження дворів? У той час, як нема коштів витратити 50, 100 і 200 тисяч гривень на РЕБ – на те, що може врятувати його і його побратима життя», — сказав лучанин.

Представник ініціативної групи «Спочатку дрони» Сергій Рижков зазначив, що засідання профільної комісії стало першою за останні два роки зустріччю щодо ремонту прибудинкових територій в умовах воєнного стану між активістами, лучанами й представниками влади.

«Є справді вулиці, де взагалі катастрофа. Є вулиці, де мешканців перебільшують свої бажання. Раз сіли і на 5 років на каденцію розробили ремонти. Щоби ніхто не міг втручатися. Тобто кожен депутат знає, прийшов і сказав: дивіться, ваша вулиця 175, 13, а вже, як гроші будуть поступати, то да», — сказав лучанин.

Серігй Тимчук.
Серігй Тимчук.

 Голова комісії Роман Бондарук сказав: цього року на фінансування ЗСУ фактично увесь бюджет розвитку – 500 мільйонів гривень.

Зі слів керівника профільної комісії із питань ЖКГ Романа Бондарука, оптимальні рішення щодо проведення нагальних ремонтних робіт шукатимуть наразі для особливо аварійних дворів Луцької громади.

Реклама Google

Telegram Channel