Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Рівненщину відвідала перша леді України

Місце, де відновлюють бажання рухатися вперед.

Фото: facebook.com.

Рівненщину відвідала перша леді України

Олена Зеленська під час поїздки до регіону разом із начальником ОВА Олександром Ковалем відвідала обласний реабілітаційний заклад

«Місце, де відновлюють бажання рухатися вперед. Така слава в цієї клініки на Рівненщині. Сподіваюся й вірю, що таким – зручним для всіх – поступово ставатиме весь простір навколо нас. Бо зробити його таким – наш обов’язок не лише перед пораненими на війні, а й перед усім суспільством, пораненим війною», - зазначає Олена Зеленська.

Про це повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація. 

Разом з першою леді України тут побували міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, заступниця керівника Офісу Президента Юлія Соколовська та радниця – уповноважена Президента з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна.

«Для Рівненщини розвиток цього закладу одне з пріоритетних питань. Для того, щоб отримати нові можливості для лікування та реабілітації поранених воїнів торік розпочали будівництво нового корпусу. Реалізовуємо в області й інші проєкти, спрямовані на ветеранів», - розповідає начальник ОВА Олександр Коваль.

Тут поєднані лікування та реабілітація – повний цикл відновлення після найважчих черепно-мозкових травм, ушкоджень мозку, нейротравм, захворювань центральної, периферичної нервової системи та опорно-рухового апарату. Зокрема, тут проходять реабілітацію захисники зі спинномозковими травмами. Останні два роки більшість тутешніх пацієнтів – це військові, які зазнали поранень унаслідок російської агресії.

У сучасних реабілітаційних залах проводять унікальну реабілітацію для поранених – опановувати рухи, власне тіло, крісла колісні та протези допомагає співпраця лікарів і пацієнтів.

Фізичне відновлення неможливе без психологічного, отже, паралельно відбувається психосоматична реабілітація, зокрема робота з ПТСР.

Лікування може бути тривалим, тож чимало пацієнтів мешкають у комфортних будиночках на території клініки. Вони повністю інклюзивні, тому тут зручно перебувати людям з інвалідністю.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Telegram Channel