Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Порошенко в Раді: ми не дозволимо дурити військових

«Вимагаємо повернення норм про демобілізацію та грошові доплати військовим на фронті».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко в Раді: ми не дозволимо дурити військових

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав повернути норми про демобілізацію та грошові доплати військовим на фронті

Він обурився, що усі домовленості, які були досягнуті під час другого читання законопроєкту про мобілізацію, в останній момент скасували і фактично обдурили військових. Як відомо, на початку тижня в РНБО відбулася нарада лідерів парламентських фракцій та військового керівництва, де були узгоджені відповідні позиції щодо мобілізації, інформує eurosolidarity.

«Я думаю, що це один з найважливіших моментів  в історії ВРУ поточного скликання. Хотів би наголосити, що фракція «Європейської Солідарності» вісім разів голосувала за мобілізацію і воєнний стан, коли вони були подані у відповідності з Конституцією Верховним Головнокомандувачем ЗСУ», – зауважив Порошенко.

«Цей законопроєкт є прикладом маніпуляції, знущання і обману. В тому числі народних депутатів, і Верховної Ради України. Хочу наголосити, що я особисто був присутній на засіданні погоджувальної ради позавчора. Були досягнуті ключові домовленості. Домовленість перша – що буде знайдено компроміс по демобілізації і звільненню тих, хто відслужив або 36, або 48 місяців. Така була домовленість. Була домовленість, що буде знайдений компроміс про ротації і відпустках не менше 6 місяців, і це буде в законопроєкті», – сказав Порошенко.

«Була домовленість про те, що 50% силовиків підуть на фронт. У нас менше людей, які знаходяться в тилу, у нас менше проблем, і відповідно це потребує менше зусиль. В той час як на фронті ситуація кардинально інша», – констатує п’ятий Президент.

«Були домовленості – більше того, нас запевнили, що кожен військовослужбовець отримає мінімум додатково 70 тисяч на фронті і додатково 10 тисяч в тилу. Якщо ви спробуєте хоч щось з цього знайти зараз у законопроєкті, який таємно вночі проголосований… А таблиця була роздана лише годину тому, щоб ви навмисне не встигли прочитати, за що ви голосуєте. Я думаю, це дискредитує Верховну Раду», – переконаний лідер «Євросолідарності».

«Ми пропонуємо і зараз зареєстрували закон, де міститься одна норма – демобілізація через 36 місяців і 18 місяців перебування на передку. Поставте цей закон перед законопроєктом про мобілізацію в другому читанні. І тоді, і лише тоді наша фракція проголосує за цей закон. В іншому випадку ми вимагаємо направити його на повторне 2 читання, врахувати все, про що ми домовилися, захистити армію. Бо в армії на це кажуть – «Ні дембеля, ні грошей. Знову нас намагаються обдурити». Ми не дозволимо цього робити!», – наголосив Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel