Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Поліцейські офіцери громад розпочинають роботу у ще дев’ятьох громадах області

З сьогоднішнього дня у Волинській області працюватиме 61 поліцейський офіцер у 44 громадах області.

Фото: Фейсбук.

Поліцейські офіцери громад розпочинають роботу у ще дев’ятьох громадах області

Окрім того, ще три громади Волині вирішили збільшити кількість своїх офіцерів

Тож 12 правоохоронців, які пройшли конкурсний відбір та навчання, розпочинають службу на територіях обслуговування. 

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Волинської області.

Сьогодні начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко спільно з головою ОВА Юрієм Погуляйком вручили ключі від новеньких службових автомобілів, придбаних на кошти органів місцевого самоврядування, новоспеченим поліцейським офіцерам Олицької, Колківської, Берестечківської, Заболотівської, Сереховичівської, Литовезької, Володимирської, Локачинської, Павлівської, Турійської, Камінь-Каширської та Сошичненської громад. 

Транспортні засоби сприятимуть ще ефективнішому та швидшому реагуванню на звернення та виклики громадян. Завдяки цим сучасним автівкам поліцейські зможуть добиратися навіть у найбільш віддалені та важкодоступні населені пункти, аби не оминути увагою жодного мешканця своєї громади.

Згідно меморандуму про співпрацю між поліцією та громадами, транспортні засоби та приміщення для роботи правоохоронця зобов’язувалися забезпечити органи місцевого самоврядування, ці умови громади виконали. Поліція у свою чергу – провела відбір й навчання правоохоронця, надала необхідні спецзасоби, та забезпечує заробітною платою.

Як зауважив Юрій Крошко, спочатку проєкт у багатьох викликав багато запитань та сумнівів, однак нині, після декількох років роботи, усі побачили його ефективність, а все більше громад області прагнуть, аби шерифи працювали і в них. 

«З сьогоднішнього дня у Волинській області працюватиме 61 поліцейський офіцер у 44 громадах області. Усі вони забезпечені службовими автомобілями, придбаними за кошти державного та місцевих бюджетів , та усім необхідним для виконання обов’язків. Також віднині на Волині функціонуватиме 49 поліцейських станцій. За підтримку у реалізації цього проєкту хочу подякувати голові ОВА Юрію Погуляйку та головам громад, які розуміють важливість цієї роботи, що це рух в майбутнє. Вкотре наголошую, ті кошти, які громада витратила на придбання авто та облаштування приміщення, – це, в першу чергу, інвестиція у безпеку громади і кожного її мешканця», - зазначив Юрій Крошко.

Голова Волинської ОВА  Юрій Погуляйко констатував, що швидке реагування на небезпечні події, кримінальні правопорушення – це першочергове завдання поліції, а поліцейські офіцери, які служитимуть та житимуть на територіях своїх громад, будучи забезпечені сучасними автомобілями, зможуть ефективніше обслуговувати кожне звернення й надавати кваліфіковану допомогу волинянам. 

Голова Володимирської громади Ігор Пальонка поділився, що вважає цей проєкт Національної поліції надзвичайно дієвим та потрібним, адже такі поліцейські виконують важливу функцію у профілактиці скоєння злочинів і правопорушень на території громади, налагоджують важливу комунікацію з жителями. 

«З 2021 року у нашій громаді працює, як на мене, унікальний поліцейський офіцер громади – Андрій Грицюк. За період своєї праці у громаді він характеризується якнайкраще, його головні принципи у роботі – дотримання чинного законодавства та допомога людям. Коли постало питання про збільшення чисельності ПОГів, ми не вагалися ні трохи, тому вже з сьогоднішнього дня в нашій громаді працюватиме одна з двох перших на Волині жінок ПОГів - Аліна Мартинюк», - розповів Ігор Пальонка.

За словами Юрія Крошко, поліція спільно з органами місцевого самоврядування працює над тим, щоб поліцейські офіцери були у кожній громаді області. Наразі оголошено 19 конкурсний відбір на посади ПОГів у ще чотирьох громадах – Торчинській, Горохівській, Нововолинській та Підгайцівській.

 
 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку в комендантську годину поліцейські виявили чоловіка з наркотиками.

Реклама Google

Telegram Channel