Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
На Волині мешканці стурбовані вщент зруйнованою дорогою державного значення

Ковельська міська рада уже висловила готовність виділити на ці потреби 6 млн грн.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

На Волині мешканці стурбовані вщент зруйнованою дорогою державного значення

Жителі Камінь-Каширщини та Ковельщини звернулись до влади щодо необхідності ремонту 50-тикілометрового автошляху державного значення Т – 03 -11, який сполучає два райцентри

Заяву підписали майже півтори тисячі мешканців сіл Гішин, Доротище, Тойкут, Заріччя, Воля, Лапні, Любче Ковельського району та сіл Карпилівка, Карасин, Запруддя, Стобухівка Камінь-Каширського району.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Люди стурбовані аварійним станом цієї дороги, якою їм щодня доводиться доїжджати на роботу, до шкіл та дитсадків, лікарні, ЦНАПу, на ринок тощо. Місцеві мешканці апелюють до обласної та місцевих рад різних рівнів, а також до народних депутатів від Волині з проханням використати всі доступні інструменти, щоб домогтися фінансування ремонту автошляху.

Це питання стало предметом розгляду на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ. Участь в роботі комісії також взяли перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, очільник бюджетної комісії облради Орест Маховський та заступник керуючого справами апарату ради, депутат облради Юрій Ройко.

Члени профільної комісії розглянули колективне звернення жителів Камінь-Каширщини та Ковельщини щодо необхідності ремонту вище згаданої дороги.

Голова профільної комісії Сергій Кудрявцев вказав на важливість вирішення питання ремонту цього відтинку й з огляду на те, що він має стратегічне значення для зміцнення обороноздатності держави. Адже на прикордонних територіях Камінь-Каширського району триває спорудження фортифікаційних споруд, відтак відновлення цієї дороги сприятиме пришвидшенню будівельних робіт та покращенню логістики.

До вирішення цієї проблеми члени комісії закликають долучитись й тамтешні територіальні громади шляхом співфінансування ремонтних робіт. Голова бюджетної комісії облради Орест Маховський зауважив, що Ковельська міська рада уже висловила готовність виділити на ці потреби 6 млн грн.

В результаті дискусії члени комісії ініціювали прийняття звернення Волиньради до Кабінету Міністрів України про необхідність внесення змін до Постанови КМУ від 23 лютого 2024 р. № 199 «Деякі питання використання залишку коштів, визначеного пунктом 2 статті 36 Закону України «Про Державний бюджет України на 2024рік»».

Крім того на засіданні комісії розглянули питання про перспективи фінансування ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування Волинської області у 2024 році. Директор департаменту інфраструктури ОВА Степан Білан поінформував депутатів, що з огляду на військовий стан коштів на ремонт та утримання місцевих і комунальних доріг цьогоріч не виділялось. За його словами, будуть передбачені лише залишки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам («дорожньої» субвенції) у сумі 57 млн грн. 17 млн з яких буде виділено на капітальний ремонт мостів та автошляхів місцевого значення, 7,5 млн грн – для комунальних доріг у населених пунктах, ще 32,5 млн - на поточний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг місцевого значення.

Директорка ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» Оксана Грицюк розповіла, що на балансі підприємства перебуває понад 4,3 тисячі км автомобільних доріг місцевого значення. Залишок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах складає – майже 50 млн грн. З яких на завершення капітальних ремонтів доріг буде спрямовано 17 млн грн, на поточний ремонт 5 млн грн та на експлуатаційне утримання автошляхів - 27,5 млн грн. Зазначолася також, що реальна потреба у коштах в рази більша.

Так, члени профільної комісії інформацію взяли до відома та рекомендували керівникам територіальних громад долучатись до співфінансування утримання автошляхів місцевого значення та при фінансовій спроможності до їх ремонту.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Які автошляхи ремонтуватимуть на Волині у 2024 році.

Реклама Google

Telegram Channel