Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Зеленський прокоментував зміни до закону про мобілізацію

Володимир Зеленський.

Фото УП.

Зеленський прокоментував зміни до закону про мобілізацію

Президент Володимир Зеленський прокоментував прийнятий парламентом в цілому законопроєкт щодо вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби

Про це сказав Зеленський у четвер на брифінгу у Вільнюсі, передає УП з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Пряма мова Зеленського: «Мобілізація відбувається згідно з термінами відповідного законодавства, триває кожні три місяці. Багато всього, багато маніпуляцій, російського наративу щодо зриву мобілізації в Україні тощо.

Зверніть увагу на факти. Мобілізація постійно триває, як це і має бути, згідно з законодавством, у воєнний час, під час війни.

Щодо закону, або одного із законів, які стосуються змін у мобілізації, того, що було проголосовано сьогодні вранці, за запитом наших військ, військового керівництва, є певні зміни в мобілізації. І, згідно з цією мобілізацією, так, є посилення контролю тих, хто ухиляється».

Деталі: Президент наголосив, що «будь-яка людина навіть без цього закону, яка порушувала закон мобілізації, і була в мобілізаційному віці, і вона була ухилянтом або ще щось робила поза законом, вона й так порушувала те чи інше законодавство».

«Тут зафіксовано деякі зміни до деяких норм, які допоможуть військовому керівництву. Відпустки, покращення ротацій тощо», - сказав Зеленський.

УП.

Реклама Google

Telegram Channel