Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
У Волинському обласному театрі ляльок  - марафон дитячих театрів

В марафоні беруть участь 10 театральних колективів.

Фото Волинська обласна рада.

У Волинському обласному театрі ляльок - марафон дитячих театрів

У Волинському академічному обласному театрі ляльок стартував ІІ-й театральний марафон «День дитячого театру», до якого долучилося більше 10 дитячих та юнацьких колективів Волині

 З відкриттям марафону учасників та організаторів привітав перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук.

«Переконаний, що з часом цей театральний марафон, який був започаткований у нас в області, виросте до потужного театрального фестивалю, - висловив сподівання Юрій Поліщук, інформує обласна рада. – Радий вітати усіх учасників і переконаний, що вони стануть яскравими зірками театральної сцени, які в майбутньому будуть дарувати радість та прославляти не лише наш Волинський край, а й всю Україну».

 

 Очільник театру Вадим Хаїнський розповів: вперше театральний марафон провели минулого року з нагоди дня театру, але ідея настільки сподобалась, що вирішили це зробити традицією.

«Ми відкрили свою сцену для дитячих та юнацьких колективів міста та області. Якщо будуть бажаючі з інших регіонів, то будемо раді їх бачити. В минулому році до нас приїздили гості з Запоріжжя, цьогоріч буде виступати колектив з Рівного, - розповів Вадим Хаїнський. – Ми хочемо популяризувати театральне мистецтво, тих людей і тих дітей, які ним займаються. Це наша місія – підтримувати їх в такий непростий для усіх час».

 

 Серед вистав, які демонструватимуть театральні колективи, є постановки за мотивами казок, п’єс та книг, а є й такі, що зачіпають болючу тему для всіх українців – війну. Під час театрального марафону збиратимуть кошти для військових на «Старлінк». Марафон триватиме впродовж 2 днів – 12 та 13 квітня.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel