Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
З початку року через укуси кліщів до лікарів звернулися понад 50 волинян

Щорічно від укусів кліщів страждають понад тисячу волинян.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

З початку року через укуси кліщів до лікарів звернулися понад 50 волинян

Волинь є ендемічною областю щодо захворювань, які передаються через укуси кліщів

Насамперед це хвороба Лайма (кліщовий бореліоз) та вірусний кліщовий енцефаліт.

Про небезпеку цих недуг та превентивні заходи розповіла генеральна директорка Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко під час брифінгу в ОДА.

За її словами, щорічно від укусів кліщів страждають понад тисячу волинян, у близько 60 із них діагностують хворобу Лайма чи вірусний енцефаліт. При пізньому зверненні та без належного лікування, хвороби можуть переходити у хронічні форми та викликати серйозні порушення здоров’я.

Зокрема, на Волині існує активнодіючий природній осередок кліщового вірусного енцефаліту у Ковельському районі, а саме в Ратнівській та Самарівській ТГ, де виявляється понад 80% всіх хворих по області.

«За останні три роки серед волинян виявлено понад 120 випадків захворювань на лаймбореліоз. Якщо раніше найбільшого ризику зараження піддавались люди, чия діяльність обумовлена перебуванням в лісах, то зараз частіше зустрічаються випадки серед людей, котрі відвідували паркові зони, місця масового відпочинку, присадибні ділянки. Тож працівниками нашої установи проводиться постійний моніторинг кількості звернень громадян до лікувально-профілактичних закладів з приводу нападів кліщів. В цьому році за медичною допомогою вже звернулося понад 50 осіб, в тому числі 20 дітей», – розповідала Наталія Янко.

Також головна державна санітарна лікарка області нагадала про основні заходи профілактики захворювань, що передаються через укуси кліщів.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel