Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
У громаді на Волині чеські інвестори вирощуватимуть енергетичну тополю

Тополі не виділяють жодних алергенів у навколишнє середовище.

Фото: Фейсбук.

У громаді на Волині чеські інвестори вирощуватимуть енергетичну тополю

Співпрацю з інвесторами з Чехії Шацька селищна рада започаткувала минулого року

Секретар Шацької селищної ради Богдан Тимошук, начальники структурних підрозділів і депутати зустрілися з представниками чеської компанії RSJ Investments та її українського проєкту «Poplarius».

Про це інформує Шацька селищна рада. 

Фінансова група з Праги спеціалізується на будівництві та реконструкції котелень систем централізованого теплозабезпечення, установленні котлів, які працюють на біомасі та щепі, а також на вирощуванні енергетичних рослин.

У Шацькій громаді чехи планують реалізувати проєкти з біоенергетики, зокрема вирощування енергетичних рослин (тополі, яка швидко зростає) на незадіяних землях селищної ради та просять надати їм земельні ділянки в оренду щонайменше на 25 років.

Під час спільного заходу інвестори розповіли, що такий же проєкт з 2022 року успішно реалізується на Закарпатті – там закладають посадковий матеріал для великих тополевих насаджень по всій Україні.

Такі насадження захищають грунт від водної та грунтової ерозії, покращують його якість, приносять позитивний ефект для тварин та комах. Тополі не виділяють жодних алергенів у навколишнє середовище, а під час догляду за ними не використовуються хімічні добрива.

Вирощену біомасу інвестор хоче продавати переважно для енергетичних цілей в межах України. Реалізація спільного проєкту забезпечить створення нових робочих місць, сплату податків до місцевого бюджету, поступу громади в напрямку освоєння альтернативних джерел енергії.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Луцькі активісти дослідили як зменшити витрати на озеленення міста.

Реклама Google

Telegram Channel