Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Спікер Джонсон планує голосування за свій пакет допомоги Україні на 20 квітня

Американський Джонсон, на жаль, зовсім не такий прихильний до України, як англійський...

Фото ЄП.

Спікер Джонсон планує голосування за свій пакет допомоги Україні на 20 квітня

Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон підтвердив наміри внести окремі законопроєкти про допомогу американським союзнкам, зокрема й Україні, та провести фінальне голосування за них до вечора суботи, 20 квітня

Про це Джонсон написав у листі до членів нижньої палати Конгресу 17 квітня. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Axios.

За словами спікера Палати представників, тексти трьох окремих законопроєктів про допомогу Ізраїлю, Тайваню і Україні будуть опубліковані до кінця середи.

Ще один законопроєкт буде містити заходи про примусовий продаж китайського додатку ТікТок, використання заарештованих російських активів і санкції та «інші заходи з протистояння Росії, Китаю та Ірану».

Реагуючи на обурення деяких республіканців, які вимагали заходів ждя охорони кордону США з Мексикою, спікер анонсував внесення ще одного законопроєкту про кордон.

Як пояснює Джонсон у листі, чотири законопроєкти про допомогу союзникам США та заходи протидії Росії, Китаю та Ірану будуть об'єднані процедурно, а їхнє внесення в середу дозволить провести обговорення можливих поправок.

«Очікуємо фінального голосування за схвалення цих законопроєктів ввечері в суботу (20 квітня. – Ред.)», – пише спікер нижньої палати Конгресу.

Реклама Google

Telegram Channel