Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
У місті на Волині відбувся відкритий конкурс громадських проєктів

Танець лікує душу.

Фото: facebook.com.

У місті на Волині відбувся відкритий конкурс громадських проєктів

17 квітня у молодіжному центрі під головуванням заступника міського голови Андрія Гудима відбувся відкритий захист проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства стосовно дітей та молоді, для реалізації яких у 2024 році надається фінансова підтримка з місцевого бюджету

До участі у конкурсі подали заявки дві громадські організації, представники яких презентували цього дня свої проєкти та відповідали на запитання членів конкурсної комісії.

Про це інформує Володимирська міська рада.

З пропозицією провести «Танцювальний фестиваль MJDS» виступила ГО «Молодіжний центр «Креативний світ», її представили голова організації Роман Дячок та його колега Тетяна Карнєєнко.

Фестиваль задумано для популяризації танцю, підтримки морального духу, відновлення психологічного стану та повноцінного відпочинку українських дітей та молоді, які, разом з усім суспільством, вже третій рік живуть в умовах повномасштабної війни і потребують вагомої підтримки дорослих.

Проєкт спрямований на допомогу у виявленні творчого потенціалу кожного, сприяння (через розвиток танцювального мистецтва) особистісному зростанню дітей та можливості таким чином відірвати їх від негативних переживань воєнного часу, водночас – на підтримку ЗСУ через залучення учасників до благодійної діяльності.

Реалізацію заплановано на травень цього року, участь візьмуть 80 учнів танцювальної школи «My Jump Dance School», які представлять виступи у різних жанрах: Breaking, Hip-Hop, House Dance, Cover Dance, Jazz-Funk.

Це будуть танцівники віком від 5 до 30 років з трьох міст – Володимира, Ковеля та Нововолинська. Кастинги пройдуть у кожному місті окремо, а головне дійство заходу має відбутись у Володимирі на сцені культурно-мистецького центру.

Як пояснив натхненник проєкту Роман Дячок, він має мрію запровадити у Володимирі такий фестиваль на постійній основі, адже, за його словами, «танець лікує душу. Якби я не танцював, то б збожеволів».

Другу пропозицію на конкурс – щодо здійснення проєкту «Тінейджер Сінема» – представляв членам комісії голова громадської організації «Зелений маяк» Руслан Бормовий.

Головна ідея – проведення курсів зі знімання кіно, що сприятиме розвитку творчих, зокрема, кінематографічних здібностей та навичок серед дітей та молоді володимирської громади. По суті, це є відгомоном одного з аспектів діяльності дитячого табору «Маунтін Рейнджерс», створеного представниками «Зеленого маяка» у Карпатах, де учасники, з-поміж іншого, мають змогу вивчати історію кіномистецтва, знімати фільми та отримувати «оскари» на студії КАРПАТWOOD.

Запропонований проєкт може вплинути на створення позитивного емоційного клімату та самого іміджу громади, підвищення культурного рівня та медіаграмотності дітей. Участь у проєкті може мати значний терапевтичний ефект на учасників, які в умовах війни переживають постійні стрес та тривогу. Створення та занурення у світ кіно могло би стати ефективним способом релаксації та відволікання від негативних переживань, спричинених війною.

Захід включатиме теоретичні заняття протягом 4-х днів, після яких має відбутись знімальний практикум, де діти зніматимуть власні кінороботи, самі їх монтуватимуть.

Реалізацію проєкту заплановано на травень-червень цього року. Розрахований він на 40 учасників віком від 13 до 18 років, які будуть розбиті на чотири команди-кінокомпанії.

Вислухавши представників обох проєктів та обговоривши почуте, члени конкурсної комісії перейшли до етапу індивідуального оцінювання. У підсумку, ідея проведення танцювального фестивалю отримала 199 балів, а проєкт щодо курсів зі знімання кіно – 189.

Отже, переможець – громадська організація «Молодіжний центр «Креативний світ» отримає з міського бюджету на реалізацію свого задуму 34 тисячі гривень, з чим і привітали Романа Дячка та Тетяну Карнєєнко.

Принагідно обом учасникам конкурсу подякували за важливу роботу, яку вони проводять для розвитку талантів та організації змістовного дозвілля українських дітей та молоді.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Співці луцького храму здобули перемогу на Всеукраїнському конкурсі хорового мистецтва.

Реклама Google

Telegram Channel