Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Шольц шукає в державах НАТО ще 6 «Патріотів» для України

Олаф Шольц.

Волинь-нова

Шольц шукає в державах НАТО ще 6 «Патріотів» для України

Німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина намагається знайти ще шість систем ППО Patriot у країнах НАТО на додачу до тієї, яку пообіцяла передати Україні раніше

Джерело: заява Шольца на пресконференції 18 квітня після засідання Європейської ради в Брюсселі. Про це повідомляє «Європейська правда».

Деталі: Шольц наголосив на необхідності забезпечення України засобами протиповітряної оборони, аби захистити українські міста й критичну інфраструктуру від ракетних обстрілів з боку Росії.

«Ми знаємо, що Україна зараз потребує нашої підтримки. Їй потрібен чіткий сигнал, що це буде тривати довго і на постійній основі. І це також є метою наших зусиль, спрямованих на те, щоб забезпечити постачання достатньої кількості зброї, артилерії та боєприпасів», – додав він.

Німецький канцлер додав, що Німеччина є країною, яка зробила «найбільш суттєвий внесок» в українську ППО, позаяк нещодавно оголосила про передання ще однієї, вже третьої зі свого боку системи Патріот.  

 Він закликав інші країни-члени НАТО послідувати прикладу Берліна, «щоб забезпечити кращий захист від численних атак, від яких зараз страждає Україна».

«Ми чули, що тепер має бути ще сім систем (Patriot. – Ред.). Один з них – наша. І ми сподіваємося, що ще шість будуть знайдені в контексті НАТО. І я також скористався нагодою тут, щоб просувати це питання в багатьох дискусіях», – розповів Шольц.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба раніше заявив, що Україна ідентифікувала 100 систем протиповітряної оборони в країнах-союзниках і просить передати хоча б сім із них для захисту українських міст.

Реклама Google

Telegram Channel