Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
На Волині запрацював Центр, де можна сховатись потерпілим від домашнього насильства

В Центрі облаштували 4 ліжко-місць.

Фото Литовезька громада.

На Волині запрацював Центр, де можна сховатись потерпілим від домашнього насильства

Про це повідомили в Литовезькій громаді

«Відсьогодні у нашій громаді запрацював Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі із кризовою кімнатою цілодобового перебування.

Заклад створено за кошти державної субвенції у сумі понад 1,3 млн грн. Зокрема, капітально відремонтували приміщення та облаштували 4 ліжко-місць. Тут також є кухня, санвузол, душова кімната та вся побутова техніка.

Загалом у Центрі створені усі умови для безпечного та комфортного перебування осіб, що постраждали від домашнього насилля: тут вони зможуть не лише знайти тимчасовий прихисток та сховатися від кривдника, а й отримати психологічну, соціальну та правову допомогу.

Влаштування до притулку здійснюється на підставі направлення, виданого постраждалій особі структурним підрозділом органу місцевого самоврядування, уповноваженим підрозділом органу Національної поліції, мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги постраждалим особам та особистої заяви, до якої додається копія документа, що посвідчує особу (за наявності).

Щоб потрапити до Центру постраждалій особі (особам), необхідно звернутися до поліції або Центру надання соціальних послуг Литовезької сільської ради.

Контактний телефон денного центру з кризовою кімнатою : +380 (96) 730 27 84», - йдеться у повідомленні.

Реклама Google

 

 

 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel