Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Веслувальник з Волині буде виборювати право представляти Україну на Олімпійських іграх 2024

Бажаємо перемоги!

Фото: facebook.com.

Веслувальник з Волині буде виборювати право представляти Україну на Олімпійських іграх 2024

З 21 по 25 квітня в Умані відбудеться Кубок України з веслування на байдарках і каное

Для веслувальників це головний старт року і можливість потрапити на Олімпійські ігри 2024, які пройдуть у липні в Парижі (Франція). Серед спортсменів, які боротимуться за олімпійську ліцензію – волинянин, Заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное, бронзовий призер чемпіонату світу Андрій Рибачок.

Про це інформує Волинська обласна державна адміністрація.

Він змагатиметься у «каное-двійці, 500 м».

Зі слів спорсмена, минулого року вони зупинилися за крок, щоб вибороти олімпійську ліцензію: не вистачило пів секунди. Цього року перший етап відбору на Олімпійські ігри – Кубок України, який проводиться у нашій країні. Там обирають найсильніший екіпаж, який через три тижні візьме участь у турнірі в угорському місті Сегед. Саме там країни, які не взяли ліцензії, мають право її добрати.

«Мрія кожного спортсмена – представляти свою країну. Тому спочатку потрібно виграти у нас, українців. А на ліцензійному турнірі в Угорщині, спортсмени в основному залишилися такі, як ми. Тому я думаю, що в нас є дуже великі шанси вибороти цю ліцензію і гідно представити свою країну. Також хочеться показати усьому світу, що ми українці дуже сильний, працьовитий та вольовий народ», – ділиться Андрій.

Зараз головне завдання для волинянина – не захворіти, гарно підготуватися до Кубка, перемогти там і поїхати в Сегед. Перемога в Угорщині дасть можливість участі в Олімпійських іграх.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Лучники з Волині здобули золоту медаль на змаганнях в Болгарії.

Реклама Google

Telegram Channel