Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Харківський машинобудівний гігант створить три філії на заході України: які області обрав

Віктор Суботін - директор Укренергомашини.

Фото NV.

Харківський машинобудівний гігант створить три філії на заході України: які області обрав

АТ «Укренергомашини» з активами в Харкові, понад 75,22% якого належить державі, вирішило створити три філії на Західній Україні - Львівську, Закарпатську та Чернівецьку — для розміщення виробничих потужностей

Таке рішення ухвалила наглядова рада компанії 18 квітня.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, інших подробиць не наводять. Функції, які виконуватимуть філії та їхнє місцезнаходження буде вказано в положеннях про філії, які затвердить наглядова рада.

Питання створення філій на Західній Україні після повномасштабного вторгнення РФ в Україну вносили до порядку денного позачергових зборів акціонерів товариства у 2022 і 2023 роках, однак такі рішення так і не ухвалили.

АТ Укренергомашини (раніше — АТ Турбоатом і Електроважмаш) — єдиний в Україні виробник турбінного обладнання для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Компанія також випускає, зокрема, електродвигуни для залізничного та міського транспорту (номенклатура Електроважмашу).

Крім держави, серед акціонерів — пов’язаний із підприємцем Костянтином Григоришиним інвестфонд Сьомий під управлінням КУА Сварог Ессет Менеджмент — 15,3416% акцій, громадянин РФ Валерій Валандін — 5,598% акцій.

АТ Укренегомашини 2023 року отримало 0,2 млн грн чистого прибутку, скоротило чистий дохід у 2,7 раза до 2022 року, до 376,3 млн грн.

Реклама Google

Telegram Channel