Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
У Музеї Волинської ікони – «Великодній вернісаж» (Фото)

Запрошуємо відвідати виставку.

Фото Волинська обласна рада.

У Музеї Волинської ікони – «Великодній вернісаж» (Фото)

Виставка-продаж об’єднала хатні ікони і декоративні пасхальні яйця з фондів музею з сучасними дизайнерськими роботами учнів та майстрів технічного фахового коледжу Луцького національного технічного університету

Експонати різноманітні за матеріалами, технікою виготовлення та тематикою зображення. Ікони, представлені в експозиції, створені у різний час та в розмаїтих техніках. Є мініатюри, образи, написані на золоті та сріблі, старообрядні ікони.

 

 «Музей має чималу колекцію хатніх ікон XVІІІ – початку ХХ століття. На виставці представлені твори, сюжети яких присвячені страсній тематиці, Воскресінню Христовому та Дванадесятим святам. Високими художніми якостями вирізняються дерев’яні яйця, виконані у техніці лакової мініатюри, та порцелянові яйця із зображенням Богородиці, Ісуса Христа, Воскресіння Христового», - розповіла директорка музею Тетяна Єлісєєва, інформує обласна рада.

 

  Відкриття експозиції відвідав перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук. «Кожна виставка у музеї Волинської ікони – неповторна. Але саме «Великодній вернісаж» став традиційним, - зазначив Юрій Поліщук. – Надзвичайно тішить, що наш музей співпрацює з різними мистецькими та релігійними установами і проводить творчі колаборації із освітніми закладами. Тому дякую тим, хто долучився до цієї виставки, вірю, що відвідувачі отримають позитивні емоції та долучаться до доброї справи, які музей проводить спільно із коледжем ЛНТУ».

 

 На виставці також представлені великодні кошики з лози, пасхальні композиції, традиційні віночки та пасхальні зайці, декорування для святкового столу і вишивані рушники, - усе це виготовили студенти коледжу ЛНТУ. Сучасні експонати відвідувачі можуть придбати. Виручені кошти спрямують на допомогу Збройним Силам України.

 

 

 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel