Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Регламентний комітет Ради не підтримав скаргу депутатки Коломойського на Порошенка

Ольга Василевська-Смаглюк.

Волинь-нова

Регламентний комітет Ради не підтримав скаргу депутатки Коломойського на Порошенка

Регламентний комітет Верховної Ради розглянув заяву народної депутатки Ольги Василевської-Смаглюк з вимогою відсторонити Петра Порошенка від п’яти пленарних засідань. Проте вимогу було відхилено. Про це повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко

Минулого місяця, після одного із засідань, депутатка Василевська-Смаглюк повідомила про конфлікт із Порошенком. Це сталося після оголошення перерви у засіданні Верховної Ради, під час якої нардепка увірвалася на засідання голів фракцій і керівництва Верховної Ради. Вона також почала провокувати Петра Порошенка і звинувачувати його у «зриві важливих голосувань», пише Прямий.

Василевська-Смаглюк поскаржилась на те, що Порошенко після її настирливих переслідувань порекомендував їй звернутися до лікаря. Як стало відомо, після цього інциденту Ольга Василевська-Смаглюк подала заяву з вимогою відсторонити Петра Порошенка від п’яти пленарних засідань. Але таку вимогу не підтримала більшість народних депутатів.

Ірина Геращенко у своєму дописі подякувала «адекватним депутатам», які не підтримали заяву Ольги Василевської-Смаглюк і наводить свою версію подій. «Пані слуга виклала відео, де вона бігає за Порошенком кулуарами і повторює «жмурукуобнімаю», хоч авторів цих так званих плівок товаришів Деркача і Дубінського зараз звинувачують в держзраді. Передісторія ж була наступна. Лідери фракцій зійшлися на погоджувальну, де обговорювали необхідність дотримувати регламенту, повернути годину запитань до уряду, викликати премʼєра на закон про мобілізацію й припинити перешкоджати діяльності нардепів, зокрема міжпарламентській дипломатії. Й тут до зали увірвалися слуги, які почали справжню істерику. Смаглюк стверджує, що ПП вийшовши з погоджувальної, порадив їй лікаря, й це образа, бо «Порошенко не лікар, а кондитер», – йдеться у дописі Ірини Геращенко.

За словами Геращенко, всі представники «Слуги народу» голосували за відсторонення Петра Порошенка, але таке рішення врешті-решт не було прийнято в регламентному комітеті.

Раніше стало відомо, що народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк 24 лютого 20224 року закликала мешканців свого округу не евакуюватися, мовляв, окупанти обстрілюють лише військові об’єкти. Згодом вона пояснила свою позицію тим, що такими були вказівки «керівництва держави».  Як відомо, під час окупації у Бучі, Бородянці, Гостомелі росіяни вбили велику кількість місцевих жителів, а евакуація людей проходила під постійними обстрілами.

 

 Як повідомляє сайт Руху «ЧЕСНО», у січні 2024 року Василевську-Смаглюк призначили заступницею голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики замість підозрюваного у державній зраді Олександра Дубінського.

Наприкінці 2022 року депутатка проголосувала за містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Через спротив громадськості станом на початок 2024 року президент не підписав законопроєкт, а отже він лишається нечинним.

У серпні 2022 року журналісти «Bihus.info» з’ясували, що Василевська-Смаглюк з початку повномасштабної війни їздили на автомобілі Jaguar моделі 2018 року, ціна якого на вторинному ринку становила від 50 тисяч доларів. При цьому авто було записане на брата народної депутатки. У коментарі журналістам Василевська-Смаглюк пояснила, що пересіла на Jaguar, щоб зекономити, адже це авто – електрокар. На додачу на той час нардепам дозволили не подавати електронні декларації.

У 2020 році Смаглюк під час голосування за основу «антиколомойського» закону утрималась, а в цілому проголосувала проти. Цей закон стосувався банківської діяльності. Перед цим Смаглюк подала 1689 правок до цього проєкту. За кількістю правок народна депутатка увійшла в топ-5. Рух ЧЕСНО розцінює поправковий спам як шкідливу законотворчу діяльність, яка уповільнює розгляд важливих питань в інтересах певних осіб. Смаглюк, за інформацією ЗМІ, входила до «групи Ігоря Коломойського».

Окрім цього, за інформацією «Схем» нардепка також мала офіс та приймальну у бізнес-центрі «Міленіум», власником якого є Коломойський.

 

 У березні 2020 рокуподякувала проросійському блогеру та ексзаступнику голови Адміністрації Януковича Андрію Портнову «за його внесок у відновлення справедливості в Україні».

У лютому 2020 року нардепка називала пандемію коронавірусу «маркетинговим ходом» для продажу масок.

У листопаді 2019 року потрапила у скандал через висловлювання про необхідність «прикрутити свободу слова в Україні». Пізніше депутатка виправдовувалась та казала, що її слова вирвали з контексту.

У жовтні 2019 не підтримала в комітеті законопроєкт про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості.

У 2019 році була обрана депутаткою Верховної Ради 9 скликання від партії «Слуга Народу» за виборчим округом №96 (Київська область) як безпартійна. Членкиня однойменної фракції. Членкиня Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

До обрання у Верховну Раду працювала спеціальною кореспонденткою, журналістка-розслідувачка каналу «1+1».  До 2019 року володіла корпоративними правами у ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1» та була співзасновницею іноземного підприємства «1+1 продакшн».

Реклама Google

Telegram Channel