Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Парки Ковеля оновлять завдяки фінансуванню з бюджету Європейського Союзу

В часі повномасштабної війни робота над залученням грантових коштів — надзвичайно важлива.

Фото: Фейсбук.

Парки Ковеля оновлять завдяки фінансуванню з бюджету Європейського Союзу

Спільний проєкт «Співпраця на користь клімату – розвиток зеленої інфраструктури в Ленчні та Ковелі» відібрали для реалізації за Програмою Interreg NEXT PL-UA 2021-2027

Загальна сума проєкту — майже 2,5 млн євро, з яких Ковель отримає близько 1,5 млн євро та решту — польське місто-партнер Ленчна.

Про це повідомив мер Ковеля Ігор Чайка. 

Цей проєкт став одним із 44-х, відібраних для фінансування Моніторинговим Комітетом Програми у пріоритеті «Довкілля». Загалом на розгляд було подано 132 грантових заявки.

Міський голова розповів деталі реалізації проєкту саме у Ковелі:

«У наступному, 2025-му році заплановані роботи з озеленення, будівництва системи поливу, громадської вбиральні та заходи із благоустрою у нашому центральному парку імені Лесі Українки (в проєкті передбачено 950, 6 тисяч євро).

У 2026-му році оновимо парк імені Тараса Шевченка, на що у проєкті передбачено 253,5 тисячі євро. Цього ж року запланована й ревіталізація зеленої зони поруч із Транскордонним центром діалогу культур імені Гетьманів Ружинських (142,5 тисячі євро).

Загалом, завдяки рішенню Моніторингового Комітету Програми, 82 мільйони євро будуть спрямовані на польсько-українське прикордоння. Дякую Європейському Союзу за підтримку українських органів місцевого самоврядування і Ковельської громади зокрема.

Особлива подяка — моїм колегам, які доклали чимало зусиль для створення цієї успішної грантової заявки. В часі повномасштабної війни робота над залученням грантових коштів — надзвичайно важлива. Це допомагає нам максимально спрямовувати кошти бюджету громади на допомогу нашій армії». 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel