Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Храм на Волині перетворили на майстерню для дітей

«Господи, збережи нашу Україну, задля майбутніх поколінь, задля наших хлопчиків і дівчаток, чиї батьки, рідні сьогодні пишуть новітню сторінку нашої історії».

Фото БУГ.

Храм на Волині перетворили на майстерню для дітей

Перед Великоднем, 21-го квітня, у Володимирі в Храмі святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії ПЦУ відбувся майстер-клас із написання писанок

Заняття проводила знана у місті та й далеко за його межами писанкарка, мисткиня, викладачка Педагогічного фахового коледжу імені Агатангела Кримського Леся Мартинюк. Вона навчала вихованців недільної школи писати різнокольорову писанку. Допомагали Лесі Георгіївні, студенти педколеджу, які займаються у гуртку писанкарства «Традиція» і самі невдовзі стануть викладачами, пише БУГ.

 

 Діти, які відвідують недільну школу при церкві Віри, Надії, Любові, під наставництвом отця Євгена Рябця та матінки Ольги, за допомогою воску і писачка, із задоволенням вимальовували візерунки на видутих яєчках. Леся Мартинюк розповідала про значення кожного малюнка та допомагала юним писанкарям. Після цього, яйця занурювали у фарби, спочатку світліших відтінків, потім діти домальовували візерунки і клали в темнішу фарбу. В результаті роботи вихованці власноруч зробили чудові писанки з різнокольоровими малюнками, які згодом покладуть у великодні кошики.

 

 «Наш храм на коротку мить перетворився на велику дитячу кімнату, де триває сміх, радощі, де відчуваються позитивні родинні, духовні моменти. І та аура запам’ятається дитинці на все її земне життя. Господи, збережи нашу Україну, задля майбутніх поколінь, задля наших хлопчиків і дівчаток, чиї батьки, рідні сьогодні пишуть новітню сторінку нашої історії, ім’я якій Українська Держава», – звернувся настоятель храму отець Євген Рябець.

Зазначимо, що Леся Мартинюк – відома не лише у Володимирі, а й далеко за його межами писанкарка. Її роботи продавали й дарували в різних країнах світу, були представлені на багатьох виставках України. Навіть відомий український проєкт «Ukraїner» приїжджав до мисткині у Володимир минулого року знімати ритуал написання писанок, який до речі, Леся Мартинюк не розпочинає без одягання хустини та читання молитви.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel