Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У сільському храмі на Волині вперше молилися українською мовою

Хоча з документами усе було гаразд, провести богослужіння у храмі вдалося лише зараз.

Фото: Фейсбук.

У сільському храмі на Волині вперше молилися українською мовою

5-та неділя Великого посту стала днем, коли в церкві Святителя Миколая Чудотворця села Дарівка Ковельського деканату нарешті відбулося богослужіння після її приєднання до Православної Церкви України

Радісною новиною на своїй сторінці у фейсбуці поділився декан Петро-Павлівського округу Ковельського благочиння і настоятель парафії протоієрей Андрій Сех. «Перша служба українською мовою в селі Дарівка! Слава Богу за все!», – написав душпастир.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

Відправу відвідало кілька сотень парафіян. Поприходили цілими сім’ями не лише з Дарівки, але й зі сусідніх сіл Голобської громади.

«Людей було битком набито. І в храмі, і на подвір’ї. То, знаєте, наче на Великдень», – поділився враженнями настоятель.

За словами священника, настрій у всіх був дуже піднесений, радісний, люди підходили до нього та дякували, що той їх не лишив. «Було таке піднесення у всіх. Я кажу своїм парафіянам, що мені не дякуйте. Дякуйте один одному, бо це наша спільна перемога», – розповів о. Андрій Сех.

Нагадаємо, ще восени 2023 року парафіяни провели збори та проголосували за приєднання до ПЦУ. Вони звернулися до митрополита Луцького та Волинського Михаїла, аби той задовільнив їхнє прохання. І хоча з документами усе було гаразд, провести богослужіння у храмі вдалося лише зараз.

Місцевий батюшка не підтримав свою паству. Півроку парафіяни, серед яких і багато людей старшого віку, були змушені їздити на богослужіння в інші храми до сусідніх сіл.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині після загибелі односельчанина на фронті парафія разом із священником перейшла до ПЦУ.

Реклама Google

Telegram Channel