Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Прокуратура вимагатиме довічне ув'язнення для вбивці двох військових на Волині

За рішенням суду молодшого сержанта ув'язнили на 15 років.

Фото: suspilne.media.

Прокуратура вимагатиме довічне ув'язнення для вбивці двох військових на Волині

Волинська спецпрокуратура оскаржить вирок для військового, якого засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство двох співслужбовців

За публічного обвинувачення Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону суд визнав винним молодшого сержанта військової частини в умисному вбивстві (п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України). Його засуджено до 15 років ув’язнення та позбавлено військового звання.

Про це інформує Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Як відомо з судових засідань, 16 січня 2023 року о третій годині ночі військовий розстріляв двох добровольців із 100 бригади ТрО, з якими разом служив на українсько-білоруському кордоні.

Молодший сержант у стані алкогольного сп’яніння увійшов до приміщення бліндажа, де ночували батько й син, 48-річний Михайло Куцик і 26-річний Олександр Куцик із Ковеля, та вистрілив у них із ручного кулемета. Обидва військові загинули на місці події.

За даними прокуратури, засуджений здійснив більше десятка пострілів у співслужбовців через «тривалі особисті неприязні взаємини із ними».

Розгляд справи про умисне вбивство військових в квітні 2023 розпочав Ратнівський районний суд. Тоді один із суддів оголосив про самовідвід. Потому Волинський апеляційний суд переніс справу на розгляд в Старовижівський районний суд.

Зазначимо, що прокуратура вважає призначене покарання занадто м'яким, а відтак оскаржуватиме.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Поліція Волинської області.

Довідково: санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Закарпатті помер мобілізований: що говорять у ТЦК.

Реклама Google

Telegram Channel