Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Один з 25 в державі: у Володимирі створюють академічний ліцей

Рішення прийнято.

Фото Офіційний сайт Володимира.

Один з 25 в державі: у Володимирі створюють академічний ліцей

Рішенням сьогоднішнього засідання виконавчого комітету міської ради у місті створюється академічний ліцей на базі ліцею імені Олександра Цинкаловського

Про це повідомив очільник громади Ігор Пальонка.

«Цей заклад загальної середньої освіти відібрано у перелік 25 ліцеїв з усієї України, які першими апробовуватимуть реформу старшої школи і наступного року стануть менторами для 125 закладів, що увійшли у пілотний проєкт.

Відтак з 1 вересня 2024 року десятикласники усіх ліцеїв громади перейдуть на навчання до ліцею Цинкаловського, де буде організоване якісне навчання по кількох профілях. Учні 11 класів матимуть змогу довчитись та отримати свідоцтва у своїх навчальних закладах.

З 2027 року у профільному академічному ліцеї здобуватимуть освіту усі старшокласники громади.

Іще одне важливе рішення, що було підтримане членами виконавчого комітету, стосується збільшення кількості пільгових поїздок для ветеранів праці та інших громадян похилого віку з 10 до 60 у період з травня по вересень.

Прийняли це рішення у зв'язку із численними зверненнями мешканців пенсійного віку, які у літній період активно користуються міськими маршрутками під час доїзду на дачі», - йдеться у повідомленні.

Реклама Google

Telegram Channel