Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
В селі на Волині трьом загиблим Героям відкрили меморіальні дошки

Вічна пам’ять Героям!

Фото: facebook.com.

В селі на Волині трьом загиблим Героям відкрили меморіальні дошки

7 травня 2024 року у селі Череваха відбулося відкриття на будівлі місцевої гімназії меморіальних дошок в пам'ять колишніх учнів, загиблих воїнів, односельців: Андрія Мефаніка, Андрія Василюка та Сергія Коська

Вшанувати пам’ять Героїв прийшли рідні, близькі, друзі полеглих воїнів, представники місцевої влади, учні та вчителі ліцею, небайдужі жителі громади.

Про це повідомляє Маневицька селищна рада.

Право відкрити меморіальні дошки було надано рідним Героїв.

Зі словами глибокої скорботи до присутніх звернулися Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, староста сіл Череваха та Софіянівка Людмила Шилак, директор Черевахівської гімназії Світлана Слупачик. Вони підкреслили, що Герої, чиї імена тепер увічнено на меморіальних дошках, не лише служили своїй країні, а й внесли значний вклад у майбутню Перемогу над ненависним агресором. Вони стали символом мужності, відданості та самопожертви, виявивши найвищі якості людської сутності.

Загиблих воїнів вшанували тематичною програмою, яку підготували учні школи. Були розповіді про мирне життя Героїв, про їх військові будні, про те, що стати на захист України їх спонукала щира любов до рідної землі, почуття обов'язку захищати свою родину та свою країну. Та найбільш емоційним моментом були виступи родичів загиблих, які поділилися своїми спогадами та враженнями про тих, кого вони втратили. Їхні слова були повні болю, але водночас сповнені гордості за героїчний вчинок своїх рідних.

Настоятель місцевого храму освятив меморіальні дошки та помолився за усіх мужніх воїнів.

На завершення заходу присутні поклали квіти, низько схиливши голови на знак великої шани та вічної пам’яті перед усіма мужніми захисниками.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Ковелі на великодньому благодійному ярмарку збирали кошти на FPV-дрони.

Реклама Google

Telegram Channel