Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Луцький ізолятор відремонтують майже за 10 мільйонів гривень

Фірма «Юкесон Груп» створена на початку 2023 року.

Фото: Сила Правди.

Луцький ізолятор відремонтують майже за 10 мільйонів гривень

Капітальний ремонт ізолятора у Луцьку за 9,58 мільйона гривень замовило Головне управління Національної поліції у Волинській області

Підряд віддали створеній трохи більше року тому будівельній компанії «Юкесон Груп».

Інформація про тендер розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro», – пише Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

Тендер на капітальний ремонт ізолятора тимчасового тримання у Луцьку оголосили 18 березня 2024-го. Очікувана вартість закупівлі становила 10,1 мільйона гривень. На ці торги прийшло четверо учасників – фірма «Кортакоз», «Будівельна компанія «Юкесон Груп», приватне підприємство «Промбуд-5», а також ТОВ «Житлобуд-2». З них найнижчу ціну запропонувала будівельна компанія «Юкесон Груп» – 9,58 мільйона гривень. Фірму визнали переможницею, а 8 квітня 2024 року з нею уклали договір на виконання робіт.

Відповідно до умов закупівлі, підприємство повинно замінити в ізоляторі вікна та двері, влаштувати нову підлогу і грати. Також пошпатлювати та пофарбувати стіни і стелі. Ще підрядник має відремонтувати покрівлю та провести утеплення даху, встановити нову систему опалення та вентиляції. Замінити мають й водопровідну та каналізаційну системи. Окрім того, у приміщеннях ізолятора повинні зробити нову електрику, встановити систему пожежної та охоронної сигналізації, систему відеонагляду. Зокрема – змонтувати відеореєстратор, 22 відеокамери та два монітори. З меблів повинні придбати 23 металевих ліжка із дерев’яним настилом, столи для приймання їжі тощо.

За затвердженим планом фінансування у цьому році мають виконати робіт на 9,35 мільйона гривень, а решту – у 2025-му.

Зареєстроване у Києві ТОВ «Будівельна компанія «Юкесон Груп» працює лише трохи більше року. Основний вид її діяльності – електромонтажні роботи. Власником підприємства вказаний уродженець села Дерно Ківерцівського району Сергій Мартинюк. У 2020 році він був директором ТОВ «Будівельна компанія «Борей», яка активно бралася ремонтувати дороги у селищі Олика Луцького району. Так, прийшовши новачком на дорожні тендери, тільки у 2021 році підприємство отримало підрядів у селищі на 14 мільйонів гривень. 

Журналісти розповідали, що де-юре власниками «Борею» є волиняни Роман Антончик та Анастасія Тишкевич. Однак наприкінці 2022 року директором підприємства замість Сергія Мартинюка став Дмитро Булюк – на той час бойфренд дочки колишнього заступника прокурора Волинської області Вадима Веніславського.  

Створена ж на початку 2023 року фірма «Юкесон Груп» за перший рік існування отримала підрядів на 12,1 мільйона гривень, а у цьому році – ще на 31,4 мільйона гривень. Серед її замовників й Олицька селищна рада та її структурні підрозділи. 

На тендері з ремонту ізолятора тимчасового тримання у Луцьку з підприємством конкурувала рівненська фірма «Кортакоз», яка зробила дорожчу пропозицію – 9,63 мільйона гривень. Підприємство належить Андрію Мощанецькому. Медіа пов’язують його з колишнім міським головою Рівного, а зараз депутатом міської ради Володимиром Хомком. Основний вид діяльності фірми – будівництво житлових і нежитлових будівель. 

Інші два учасника – фірми «Промбуд-5» та «Житлобуд-2» – пропонували 9,97 та 10,1 мільйона гривень відповідно. Під час торгів вони своїх пропозицій не змінювали.  

ПП «Промбуд-5» належить лучанину Петру Семерею. Власниками ТОВ «Житлобуд-2» є депутат Волинської обласної ради 7-го скликання (2015-2020 рр.) від «Європейської Солідарності» Леонід Стефанович, а також Ольга Чижук та Наталія Бохонко.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: 12 років позбавлення волі – постановлено вирок волинянину, який збирав для ворогів інформацію про Луцький військовий аеродром.

Реклама Google

Telegram Channel