Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Попри демарш «Слуг народу» і ОПЗЖ, у Києві тепер є проспект Європейського Союзу

На один «совєцький» топонім в Києві стане менше.

Фото Європейська солідарність.

Попри демарш «Слуг народу» і ОПЗЖ, у Києві тепер є проспект Європейського Союзу

Київрада на сесії підтримала ініціативу фракції «Європейська Солідарність» про перейменування проспекту імені радянської газети «Правда» на проспект Європейського Союзу

Попри те, що депутати з фракцій «Слуга народу» та ОПЗЖ демонстративно залишили сесійну залу, відповідне рішення набрало необхідну кількість голосів.

Як написала депутатка з фракції «Євросолідарність» Дінара Габібуллаєва, «Слуги» та ОПЗЖ, не зважаючи навіть на присутність мера Брюсселя в залі, вирішили проігнорувати думку киян. «Але здоровий глузд переміг і 62 голосами рішення прийнято! Вітаю киян з маленькою перемогою», – пише депутатка.

«Я живу у європейській столиці, Києві, серці Європи. Останні роки ми активно проводили декомунізацію і дерусифікацію вулиць. На мапі Києва вже не знайдете Московського мосту, проспекту Маяковського чи то вулиці Червоноармійської. А тому і проспекту «Правди» тут не місце», – переконана депутатка Київради.

«Тут має бути проспект Європейського Союзу, вступу до якого так прагне Україна. Цю ідею полідовно відстоювала наша політична сила. Зміну назви ініціювала «Європейська Солідарність». Я знаю, що цю ідею підтримує більшість киян», – зазначає голова фракції Володимир Прокопів.

Марина Порошенко нагадує, що до цієї мети довелося подолати тривалий шлях і спротив опонентів. «Але ми не поступилися. І відтепер на один «совєцький» топонім в Києві стане менше. Бо Київ – це Європа. Європа – це наша мета і наш дім», – наголошує лідерка «Євросолідарності» у Київраді.

Реклама Google

Telegram Channel