Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Це дослідження на теренах Волині може стати бестселером

Для Мирослава Пика отриманий з друкарні примірник своєї монографії – справжнє свято!

Фото Ігоря Лісового.

Це дослідження на теренах Волині може стати бестселером

Мова йде про монографію методиста Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості Мирослава Пика «Волинський край: історія, природа, людина», яка днями побачила світ у нововолинському видавництві «Формат»

Праця – фундаментальна, наукова, написана й видана у молодому шахтарському місті Волині. У сімдесятих роках  минулого століття допитливий студент географічного факультету Львівського державного університету імені Івана Франка Мирослав Пик сперечався з  сивочолими викладачами стосовно досліджень окремих географічних регіонів України. У відповідь чув: «Отримаєш диплом - ось і напишеш краще».

Сьогодні  Мирослав Петрович  з чистою совістю має право заявити про   виконання прохання своїх викладачів. Хоча  монографія й наукова, але з перших сторінок  відразу захоплює  доступним  викладенням цікавих історичних розвідок. У чотирьох розділах - «Загальний огляд», « Геолого – геоморфологічна  будова», «Природні умови», «Первісні спільноти  краю» - автор поєднав теоретичні викладки з практичними, побаченими на власні очі фактами.

Адже  десятки років, долаючи туристичні маршрути разом із гуртківцями Центру, пізнав рідний Волинський край. Він його сходив вздовж  і впоперек, занотовував, аналізував, свої спостереження  вносив у комп’ютерний нотатник.    

Як зазначає Мирослав Петрович, він виходив з того, що регіональна фізична географія є  базовою дисципліною для   здобуття широкої  географічної освіти, основою для  формування гуманістичного  світогляду.  Книга наповнена різносторонньою  науково - краєзнавчою й історичною інформацією. Сприйняття значно полегшують кольорові карти, малюнки, графіки. Вражає й використання наукових  друкованих джерел - їх більше ста.  

Доречним доповненням  є  наданий в кінці монографії словник  природних процесів.

Впевнені, що праця Мирослава Пика «Волинський край: історія, природа, людина»  стане в пригоді учням ліцеїв, студентам,  педагогам, краєзнавцям та усім, хто цікавиться географією та  історією рідного краю.

До речі, вже друга видана праця Мирослава Пика. Побажаймо йому реалізації нових творчих планів і задумів!                            

Алла Лісова

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel