Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У Луцьку вулицю Брестську планують перейменувати на честь загиблого воїна Сергія Слабенка

Відбулося засідання комісії із впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади.

Волинь-нова

У Луцьку вулицю Брестську планують перейменувати на честь загиблого воїна Сергія Слабенка

9 травня у Луцькій міській раді відбулося чергове засідання комісії із впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади (голова комісії – Михайло Щур). Депутати розглянули ряд індивідуальних та колективних звернень щодо перейменування вулиць міста та прилеглих сіл

Серед них, зокрема, були звернення від військової частини – щодо найменування однієї з вулиць Луцька на честь Героя України Євгена Лисенка та від управління СБУ у Волинській області – з пропозицією увічнити у назві топоніму ім’я Героя України Ігоря Небося.

Крім того, члени комісії розглянули результати громадського обговорення щодо перейменування вулиці Брестської у Луцьку на вулицю Слабенка Сергія (колишній народний депутат, загинув у серпні 2023 року в боях у Запорізькій області – Ред.). Також депутати проаналізували думку громади щодо зміни назви вулиці Нової у селі Шепель на вулицю Гнатенка Івана.

 

 Після обговорення члени комісії підтримали обидві пропозиції та доручили департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради підготувати відповідні проєкти рішень та внести їх на розгляд сесії.

Водночас, як повідомила заступник директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами міської ради Софія Гула, в подальшому згідно із законодавством про декомунізацію повноваження з перейменування вулиць переходять від Луцької міської ради до Волинської ОВА.

Відтак, напрацьовані комісією матеріали будуть надаватися в цю установу, інформує міська рада.

Реклама Google

Telegram Channel