Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Рівненщині в Острозькій академії вперше за 30 років обрали нового ректора

Острозька академія має нового керівника.

Волинь-нова

На Рівненщині в Острозькій академії вперше за 30 років обрали нового ректора

У Національному університеті «Острозька академія» на виборах ректора переміг доктор психологічних наук Едуард Балашов, який має замінити колишнього ректора університету Ігоря Пасічника

Голосування відбувалося 8 травня.

Про це повідомили в Острозькій академії, передає «Еспресо.Захід».

«До списку виборців, які мають право брати участь у виборах ректора було внесено 226 осіб, для яких було виготовлено в присутності кандидата на посаду ректора та спостерігачів, які були акредитовані в установленому порядку, виборчі бюлетні для голосування в кількості 226 шт. За результатами таємного голосування, за кандидата на посаду ректора Національного університету «Острозька академія» Балашова Едуарда Михайловича проголосувало 186 осіб, що складає 82,3 % (з 226) виборців», - розповідають в університеті.

 

 Тепер кандидатуру Балашова на посаді ректора Острозької академії мають затвердити у Міністерстві освіти і науки України.

5 травня під час презентації своєї програми, Балашов наголосив, що його основне завдання на посаді ректора полягає «у забезпеченні умов для студентів і замовників освітніх послуг, зосередження наукових зусиль і розвиток експертних середовищ в університеті, інтеграцію засад університетської незалежності з дотриманням високих стандартів корпоративної культури, розробку і впровадження освітніх ініціатив університету, розширення мережі вітчизняних і міжнародних партнерських зв'язків».

Хто такий Едуард Балашов

Едуард Балашов — доктор психологічних наук та професор Острозької академії. Він працює у виші з 2000 року на посаді старшого викладача кафедри психології та педагогіки. Окрім цього, він працював помічником ректора з міжнародного співробітництва та фандрайзингу у відділ міжнародних зв’язків.

Як пише Громадське, Балашов уперше за останні 30 років змінить на посаді ректора університету Ігоря Пасічника — він очолював академію з моменту її відродження у 1994 році та донині.

Згідно із 42 статтею закону України «Про освіту», яку прийняли у 2021 році, Пасічник уже не міг переобиратися на черговий термін.

Реклама Google

Telegram Channel