Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Волині триває будівництво інноваційного реабілітаційний центру мережі RECOVERY для військових

Увесь простір ми облаштовуємо за світовими стандартами інклюзивності й технологічності.

Фото Волинська ОВА.

На Волині триває будівництво інноваційного реабілітаційний центру мережі RECOVERY для військових

У жовтні минулого року Волинська ОВА підписала Меморандум про співпрацю з національною мережею RECOVERY, яку заснували Віктор та Олени Пінчуки задля підтримки Сил безпеки й оборони України

Результатом цього власне й стала реконструкція та будівництво центру, який так необхідний області.

Наразі вже видно масштабність проєкту, інформують у Волинській ОВА. Інноваційний центр, площею близько 2000 кв.м., включатиме два великих крила на одному поверсі, в одному з яких знаходитиметься відділення реабілітації, в іншому – палати для пацієнтів. Окрім цього є велика їдальня та необхідні для персоналу кабінети.

 

 «Команда центру надаватиме якісні й безоплатні послуги медичної реабілітації військовим, які отримали поранення внаслідок агресії рф в Україні. Новий центр мережі RECOVERY дозволятиме одночасно розмістити 50 пацієнтів. Увесь простір ми облаштовуємо за світовими стандартами інклюзивності й технологічності. А комплекс ультрасучасних тренажерів й апаратів для реабілітації тут покриватиме увесь спектр можливих функціональних порушень, зокрема, отриманих унаслідок мінно-вибухових травм», — керівниця проєкту RECOVERY та членкиня правління «Фонду Віктора Пінчука» Світлана Гриценко.

 

 Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух, умовами Меморандуму було передбачено використання центру лише для поранених та наявність мультидисциплінарної підготовленої команди фахівців, яка наразі проходить навчання.

Перелік фахівців, які обов’язково мають бути у складі реабілітаційного центру, визначається Національною службою здоров’я України. Адже саме НСЗУ оплачуватиме послуги, які тут надаватимуть.

 

 RECOVERY — національна мережа реабілітаційних центрів для поранених військових. Проєкт заснували Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України.

На сьогодні 12 реабілітаційних центрів RECOVERY надають безоплатні послуги в Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Черкасах, Полтаві, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і на Дніпровщині (три заклади). Загалом у центрах національної мережі вже отримали реабілітаційну допомогу понад 9000 пацієнтів.

У планах засновників проєкту RECOVERY розширити мережу щонайменше до 18 інноваційних реабілітаційних центрів, де щороку можуть відновлюватися близько 25 тисяч військових.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel