Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
У Луцьку на фестивалі робітничих професій студенти демонстрували свої вироби й таланти (Фото)

Лучани та гості міста могли не лише оглянути, а й придбати все, що сподобалося.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку на фестивалі робітничих професій студенти демонстрували свої вироби й таланти (Фото)

Грандіозний захід «ВолиньFEST - 2024» відбувся сьогодні, 10 травня 2024 року, на Театральному майдані міста Луцька

18 закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти області, роботодавці, а також соціальні партнери долучилися до події.

Про це інформують у Волинській ОВА.

Головна мета заходу – популяризація та піднесення престижу робітничих професій, виявлення і підтримка обдарованої молоді в системі професійної освіти області.

Учасників та гостей фестивалю привітала начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк:

«Україна сьогодні у складній боротьбі. Тому всі ми працюємо, навчаємося та прагнемо Перемоги. Сьогодні тут представлені майже всі професійно-технічні заклади професійної та професійно-технічної освіти області, аби кожен зміг побачити, яких фахівців готують ці установи. Сподіваюся, що сьогоднішній захід принесе багато яскравих емоцій. Кожен знайде щось цікаве і всі ми разом допоможемо відбудувати нашу країну. Слава Україні!»

Програма фестивалю була дуже цікава та насичена. Так, студентки Луцького центру професійно-технічної освіти продемонстрували колекцію одягу «Мілітарі». Потому відбувся виступ учнівської молоді відокремленого структурного підрозділу «Технічний фаховий коледж Луцького національного технічного університету».

Також організували чимало майстер-класів, учасниками яких могли стати усі охочі. Зокрема, з гончарства, виготовлення ляльки-мотанки, прикрашання імбирних пряників, флористики, плетіння косичок та колосків, художнього розпису шоперів акриловими фарбами, бісероплатіння, різблення по дереву, петриківського розпису тощо.

Окрім того, заклади профтехосвіти представили широкий асортимент товарів виставкових експозицій: різноманітні вироби з металу, дерева та лози, гойдалки, дачні набори, садовий інвентар, швейні та столярні вироби, с/г продукція, домашня кондитерка тощо.

Лучани та гості міста могли не лише оглянути, а й придбати все, що сподобалося. Частину виручених коштів спрямують на підтримку ЗСУ.

 
 
 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Луцький університет співпрацюватиме з дитячою поліклінікою.

Реклама Google

Telegram Channel