Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Коли у Луцьку розпочнеться реставрація кінотеатру «Батьківщина»

Вартість реставраційних робіт становить 46,1 млн грн.

Фото ІА Волинські новини.

Коли у Луцьку розпочнеться реставрація кінотеатру «Батьківщина»

Наступного року в приміщенні колишнього кінотеатру «Батьківщина», що в центрі Луцька, планують відкрити багатофункціональний простір для бізнесу

 Невдовзі там розпочнуть реставраційні роботи.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року стартував проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансує уряд Німеччини. Його реалізують німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні. Саме у межах цього проєкту в Луцьку буде створено багатофункціональний простір для бізнесу в відреставрованій будівлі кінотеатру на вулиці П’ятницька гірка, 2.
Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини директор департаменту економічної політики Борис Смаль, Луцьк є одним із 12 учасників. Також до проєкту долучилися Рівне, Житомир, Чернігів, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Івано-Франківськ, Звягель, Стрий, Сміла та Лозова.

 

 «Ми вже пройшли довготривалий період переговорів, укладання договорів і ухвалення відповідних рішень сесії Луцької міської ради. Нещодавно було проведено тендер на реставрацію будівлі кінотеатру під багатофункціональний простір. Він завершився 7 травня. Переможець – ТОВ «Житлобуд-2». Невдовзі підрядник зможе приступати до робіт. Ми всі разом будемо спостерігати за тим, як проходять будівельні роботи, як оновлюється ця будівля. Навесні 2025 року плануємо відкрити там новий простір», – сказав Борис Смаль.

Передбачено, що багатофункціональний простір для бізнесу на базі занедбаного комунального приміщення колишнього кінотеатру «Батьківщина» стане платформою для комунікації місцевого та релокованого бізнесу, партнерів і влади. Там проводитимуть навчання для підприємців, обмінюватимуться досвідом і знаннями, налагоджуватимуть зв’язки та шукатимуть партнерів, клієнтів.
«Там заплановано діяльність суб’єктів господарювання. Буде конференц-зал для проведення різноманітних заходів – від семінарів до концертів. Також будуть офіси для налагодження співпраці між підприємцями нашого міста, де відповідні підрозділи міськради надаватимуть допомогу та консультації», – додав Борис Смаль.

 

 Загалом реставрація будівлі площею 1711,1 кв. м передбачає:
реставрацію фасаду зі збереженням автентичних елементів;
облаштування холу, багатофункціональної конференц-зали, кафе, кабінетів і санвузлів на першому поверсі;
облаштування малої конференц-зали, кабінетів, санвузлів на другому поверсі;
облаштування підсобних, складських, технічних приміщень на третьому поверсі;
наповнення простору необхідним обладнанням, меблями, офісною технікою;
озеленення та облаштування прилеглої території.

Очікують, що в новому просторі одночасно зможуть провадити діяльність щонайменше 12 суб’єктів господарювання, а коворкінг буде розрахований мінімум на 12 робочих місць.

Реставрацію проводитимуть із врахуванням потреб маломобільних груп населення. У підвальному поверсі будівлі функціонує протирадіаційне укриття.
Вартість реставраційних робіт становить 46,1 млн грн, із яких близько 34 млн грн – грантові кошти, решта – кошти бюджету громади.

 

 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel