Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Луцька громада братиме участь у проєкті «Міста Нуль Відходів в Україні»

В рамках проєкту частка фінансування для Луцька становить майже 60 тисяч євро.

Волинь-нова

Луцька громада братиме участь у проєкті «Міста Нуль Відходів в Україні»

Місто отримає майже 60 тисяч євро

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук.

«Луцька громада братиме участь у проєкті «Міста Нуль Відходів в Україні» за підтримки програми LIFE. Автором та реалізатором проєкту є ГС «Український Альянс Нуль Відходів» за координації Науково-дослідної установи «Лабораторія Ландшафту м. Гімарайш — Асоціація сприяння сталому розвитку» (Португалія).

Учасниками проєкту будуть чотири міста України - Луцьк, Херсон, Покровськ (Донецька область) та Люботин (Харківська область), які протягом чотирьох років спільно з партнерами працюватимуть над побудовою сталої системи управління відходами для досягнення статусу «Міста Нуль Відходів».

Частка фінансування для Луцька становить майже 60 тисяч євро.

Європейськими партнерами українських міст у проєкті виступили муніципалітети м. Гімарайш (Португалія), м. Оейраш (Португалія), м. Кармігнано (Італія), а також Гамбурзький інститут інновацій, захисту клімату та циркулярної економіки (HiiCCE) (Німеччина), ГО «Zero Waste Europe» (Бельгія) та ГО «Zero Waste Italy» (Італія). Мережа європейських міст Eurocities та їх пілотний проєкт «Стала відбудова українських міст» сприяла створенню консорціуму цього проєкту.

Впровадження активностей проєкту на місцях буде підтримано українськими громадськими організаціями, а саме: ГО «Нуль відходів Луцьк», ГО «Екологічні новини», ГО «Нуль відходів Маріуполь» та ГО «Нуль відходів Харків».

Перед представниками українських міст, командою та партнерами проєкту стоять завдання:

• оцінити поточний стан системи управління відходами в чотирьох українських громадах-учасниках проєкту;

• посилити інституційну спроможність органів місцевого самоврядування українських громад за допомогою комплексного навчання;

• робити стратегії управління відходами, які базуються на принципах «Нуль Відходів» для чотирьох українських громад для забезпечення довгострокового планування;

• реалізувати інфраструктурні пілотні проєкти в чотирьох українських містах, які сприятимуть розвитку сталої системи поводження з відходами в громадах, а також можуть бути масштабовані та відтворені іншими українськими містами та громадами», - йдеться у повідомленні.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel