Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
71-річний нападник розповів, чому стріляв у словацького прем’єра  Роберта Фіцо (Відео)

Загрози життю 59-річному Роберту Фіцо вже нема.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

71-річний нападник розповів, чому стріляв у словацького прем’єра Роберта Фіцо (Відео)

Тим часом самого Фіцо прооперували – загрози життю нема

Віцепрем’єр-міністр Словаччини Томаш Тараба каже, що безпосередньої загрози життю прем’єр-міністра Роберта Фіцо після замаху наразі нема.

Про це він заявив в коментарі ВВС.

Як зазначає видання, за словами Тараби, він вірить у те, що Фіцо «виживе» і що він більше не перебуває в ситуації, яка загрожує його життю.

«Я був дуже шокований ... на щастя, наскільки мені відомо, операція пройшла добре – і я думаю, що в кінцевому підсумку він виживе ... зараз його життю нічого не загрожує, – сказав Томаш Тараба. – Він отримав важке поранення – одна куля пройшла через живіт, а друга влучила в суглоб – відразу ж його доставили в лікарню, а потім на операцію».

Як відомо, напад на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляли стався 15 травня. Стрілянина сталась перед Будинком культури у Гандлові, де відбувалося виїзне засідання уряду, коли прем'єр вийшов до людей. За словами свідків, які були на місці події, Фіцо підійшов до людей, аби привітатись із ними, і саме тоді пролунали кілька пострілів, після чого він впав на землю.

За словами свідків, які були на місці події, прем'єр підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього очільник уряду впав на землю.

ЗМІ стверджують, що замах скоїв 71-річний Юрай Цинтула, який міг бути пов»язаний із проросійською воєнізованою групою Slovenskí Branci.

Нападник сказав, що стріляв у Фіцо, бо «не згоден з політикою уряду».

«Засоби масової інформації ліквідуються, чому нападають на RTVS? Чому Мазака звільнили з посади?», – зазначив затриманий стрілець.

З розмови на відео також зрозуміло, що підозрюваний вирішив здійснити напад ще місяць тому.

Замах на Фіцо засудили словацькі політики та світові лідери, зокрема й Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: «Слово путіна вільно звучить в Україні із ТИСЯЧ церков, які належать окупантам».

Реклама Google

Telegram Channel