Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
ІТ-фахівці та енергетики матимуть право на бронювання без обмежень

Перелік критично важливих підприємств та організацій затверджуватиме Міненерго, Мінцифри та Мінінфраструктури.

Фото ілюстративне / facebook.com.

ІТ-фахівці та енергетики матимуть право на бронювання без обмежень

Уряд змінив порядок бронювання військовозобов’язаних працівників паливно-енергетичних та IT-підприємств, яких визнали критично важливими для економіки

При бронюванні фахівця не враховуватимуть його військово-облікову спеціальність, вік чи військове звання

Про це йдеться у постанові Кабміну від 14 травня 2024 року, пише ZAXID.NET.

Цими змінами уряд створив умови для бронювання працівників підприємств паливно-енергетичного комплексу та їх підрядних організацій, які здійснюють будівництво, ремонт, відновлення, надання послуг, виготовлення або поставку обладнання для відновлення зруйнованих обʼєктів критичної інфраструктури. Також, згідно з доповненнями, під бронювання підпадають працівники підприємств, які надають електронні комунікаційні послуги та/або послуги доступу до електронних комунікаційних мереж та їхньої інфраструктури у сфері цифровізації. Перелік критично важливих підприємств та організацій затверджуватиме Міненерго та Мінцифри.

Окрім того, Мінінфраструктури зможе також затверджувати перелік заброньованих працівників на підприємствах, що обслуговують системи життєзабезпечення, та їх підрядних організацій, які здійснюють будівництво, ремонт та/або розміщення газопоршневих та газотурбінних установок, у тому числі котелень, генераторів, а також пов’язаних з ними мереж електро-, тепло-, газо-, водопостачання тощо.

Фахівців на цих підприємствах бронюватимуть незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності. Окрім того, такі підприємства зможуть бронювати своїх працівників без обмежень за кількістю.

Як писало DOU з посиланням на Мінцифри, станом на 10 травня 2024 року в Україні майже 4050 айтівців мали актуальну бронь від мобілізації, і близько 1300 спеціалістів ще очікували рішення. Для того, щоб забронювати працівника компанія повинна мати статус критично важливого для функціонування економіки підприємства, який вона підтверджує щороку.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Луцька громада передала автівку для військових.

Реклама Google
 

Telegram Channel