Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Ще дві громади на Волині мали можливість перевірити своє здоров'я

З турботою про здоров'я!

Фото: facebook.com.

Ще дві громади на Волині мали можливість перевірити своє здоров'я

«Територія здоров’я» поширилася на села Перемиль (Берестечківська громада) та Микитичі (Устилузька громада)

Медики наголошували на важливості правильного харчування, рухової активності, контролю базових показників стану організму, відмови від шкідливих звичок, турботи про психічне здоров’я.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

У Перемилі було надано близько ста послуг: відбулися консультації сімейного лікаря й офтальмолога, вимірювання артеріального тиску і рівня цукру в крові, вакцинація дітей та дорослих, швидкі тести на гепатити В, С. Півтора десятка людей зробили електрокардіограму.

Окрім того, фахівці відвідали місцевий ліцей і заклад дошкільної освіти «Сонечко». Його вихованці, а також учні 1-5 класів долучилися до навчання з правильного миття рук, складали тарілку здорового харчування. Ліцеїсти 5-11 класів прослухали лекцію і спілкувалися з лікарем на тему «Куріння, як проблема сучасності». Під час розмови особливу увагу звернули на куріння вейпів, які зараз популярні серед молоді.

У Микитичах більше сотні мешканців проконсультувалися у спеціалістів: терапевта (45), травматолога (23), невропатолога (31), хірурга (5), гінеколога (11). Окрім того, зроблено 31 УЗД-дослідження, 25 - ЕКГ, швидкі тести на гепатити, визначення рівня цукру в крові, щеплення від дифтерії та правця.

На «Територія здоров’я» в обох селах люди отримали інформаційні матеріали – як профілактувати інфекційні та неінфекційні хвороби.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку високими нагородами за професіоналізм та милосердя відзначили медиків.

Реклама Google

Telegram Channel