Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Сонцезахисний макіяж: як правильно подбати про шкіру обличчя в літню спеку

Реклама.

Фото: rozetka.com.ua.

Сонцезахисний макіяж: як правильно подбати про шкіру обличчя в літню спеку

Висока температура повітря та сильний вітер можуть призвести до зневодненості та чутливості шкіри обличчя. У цей період вона потребує більшого догляду, ніж зазвичай. Ультрафіолет знижує еластичність та опір до зовнішніх чинників, а також пришвидшує старіння епітелію.

Як правильно доглядати за шкірою влітку

Спроби приховати розширені пори та почервоніння під шаром макіяжу лише завдадуть шкоди, тому потрібно застосовувати профілактичні засоби та захиститися від шкідливого впливу. Для початку можна підібрати просту косметику, зокрема бальзам для губ та сонцезахисний крем. Перший має містити натуральні масла для інтенсивного зволоження та забезпечувати фактор захисту від сонця не менше 15. Тільки так бальзам захистить ніжну шкіру губ від ультрафіолетового випромінювання.

Крем варто вибирати з SPF 30 або вище. Він повинен містити зволожувальні компоненти, які допоможуть уникнути пересушення шкіри. Шукайте креми без ароматизаторів та парабенів, щоб знизити ризик подразнення.

Також експерти рекомендують дотримуватись таких етапів догляду:

  1. Очищення. Шкіра виробляє вологу та жир, здатний забивати пори. Він легко змішується з косметичними засобами і сприяє розвитку шкідливих бактерій. Тому потрібно постійно очищувати епітелій, не використовуючи агресивні або спиртовмісні засоби. Краще вибрати пінку для вмивання і правильний тонік, щоб створити базу перед зволоженням.
  2. Маска. Цей засіб використовують один або два рази на тиждень. Маска повинна мати легку протизапальну дію та містити антиоксиданти для відновлення пружності й підтягування овалу обличчя.
  3. Відлущування. Це необхідний етап, адже залишки відмерлих тканин можуть забивати пори та призводити до додаткових проблем з чорними цятками. Але влітку не можна використовувати кислотні пілінги та бажано відмовитись від скрабів, тому краще придбати ензимну пудру з м'якою дією.
  4. Зволоження. Потрібно вибрати легкий крем, який не містить жирні компоненти та легко всотується в шкіру. Бажана наявність гіалуронової кислоти та сечовини, адже вони здатні проводити вологу у глибокі шари епітелію та нормалізувати гідробаланс.

Усі етапи догляду необхідно проводити 1–2 рази на тиждень, щоб не перенасичувати шкіру сторонніми речовинами. Зберегти водний баланс також допоможуть правильний питний режим та здорове харчування. Вони позначаються на швидкості метаболізму та здатності організму втримувати воду.

Особливості літнього макіяжу

Мейк потребує неабиякої вправності, адже він повинен бути легким і перекривати всі недоліки шкіри. Для основи підбирають крем-флюїд з легкою текстурою та органічним складом, який здатен захищати від обох видів випромінювання. Бажано прослідкувати за наявністю вітамінного комплексу для повноцінного живлення шкіри.

Роботу розпочинають зі зволоження, потім наносять основний сонцезахисний засіб та переходять до легкої косметики. Вона повинна бути теж з SPF-фільтрами. Бажано використовувати товари на основі органічних компонентів, які будуть корисними для стану шкіри.

Реклама Google

Telegram Channel