Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Порошенко на ПА НАТО: Україна зробила багато для запрошення в Альянс, сподіваюсь, на саміті у Вашингтоні це почують

«Першочергова, необхідна складова нашої перемоги – це членство України в НАТО».

Фото Європейська солідарність.

Порошенко на ПА НАТО: Україна зробила багато для запрошення в Альянс, сподіваюсь, на саміті у Вашингтоні це почують

Декларація Парламентської асамблеї НАТО, яка відбувається у столиці Болгарії Софії, констатує: Україна багато зробила для того, щоб отримати запрошення в Альянс

Про це в коментарі журналістам повідомив Петро Порошенко, який бере участь у роботі ПА НАТО. Він вкотре наголосив – членство України в НАТО є головною передумовою перемоги у війні.

«Ми провели зустрічі з представниками десятків делегацій. І можу сказати, що Україна сьогодні точно має підтримку в усьому світі», – констатує Петро Порошенко.

«Що є для України формулою перемоги, в чому є перемога? Тут, на Парламентській асамблеї НАТО в Софії я сформулював це так: першочергова, необхідна складова нашої перемоги – це членство України в НАТО. І тому в текст Декларації включена важлива деталь, з’явилося слово «запрошення». І констатується, що Україна багато зробила для того, щоб отримати запрошення», – повідомив п’ятий Президент.

«Це – не лише позиція Порошенка, і не лише позиція української делегації. Сьогодні це позиція всіх без винятку членів НАТО, які надсилають відповідний сигнал на саміт у Вашингтон. Дуже сподіваюся, що це буде почуто», – наголошує лідер «Євросолідарності».

Він також нагадав про потреби України у засобах ППО, винищувачах, бронетехніці і снарядах. «Дуже важливими є інвестиції в оборонну промисловість України. Я дуже вдячний, що  також цей пункт увійшов в Декларацію», – зазначив Порошенко.

«Не менш важливе – це санкції. Я наголошую, що не треба забувати про санкції. Наша стратегія – перекрити для путіна можливість фінансування війни за рахунок доходів, які він заробляє російським експортом. Ми маємо перерізати і знищити російський експорт. Ефективність буде вимірюватися тим, на скільки десятків мільярдів нам вдасться обмежити росію», – переконаний Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel