Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Малятам волинського сиротинця привезли гостинці

Більшість із із цих діток, на жаль, соціальні сироти, вилучені з неблагополучних сімей через недогляд.

Фото: Фейсбук.

Малятам волинського сиротинця привезли гостинці

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей голова Волиньради Григорій Недопад та його заступник Григорій Пустовіт відвідали вихованців обласного будинку дитини

Сьогодні у комунальному закладі перебувають п’ятнадцятеро малят.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді.

Переважна більшість із них – це, на жаль, соціальні сироти, вилучені з неблагополучних сімей через недогляд. А ще кілька місяців тому, після повернення з евакуації тут залишалося всього троє діток, решта 16-ро знайшли батьківське піклування в українських родинах.

Сподівання на те, що реформа із запровадження сімейних форм виховання дозволить швидко позбутися сиротинців, не справдилися. Нерідко в очікуванні на судове рішення про статус, який дозволяє усиновлення або опікунство, минають роки, і єдиний прихисток для дітей на цей період – дитбудинок. Та й нові родини знаходяться не для усіх, бо ж малюки мають вроджені ментальні чи неврологічні розлади різного ступеня важкості. Що, звісно ж, не позбавляє їх права на щасливе дитинство і родину.

«Кожна дитина потребує захисту, а ці особливі дітки й поготів. Вони тільки прийшли у цей світ, а доля вже так їх випробовує – втратою батьківської любові і захисту, відсутністю безпечної домівки, проблемами зі здоров’ям. Але чужих дітей не буває. Тому я вкотре хочу подякувати колективові будинку дитини за те, що так щиро піклуєтеся про цю малечу, даєте їм значно більше, аніж задоволення базових потреб. Милосердя це – мудрість і доброта. Це те, що відкриває очі і серця, робить світ кращим і справедливішим. Та головне, що завдяки вам у цієї малечі є надія на майбутнє», - звернувся голова Волиньради Григорій Недопад до працівників сиротинця.

Він передав малюкам засоби догляду, а також розвиваючі іграшки від фабрики «Тигрес».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: «Підприємливі діти» Луцька заробили майже 100 тисяч гривень.

Реклама Google

Telegram Channel