Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Кореспондента «Укрінформу», який заявив про «темники», зобов’язали з’явитися до військкомату

Юрій Стригун

Фото ІМІ.

Кореспондента «Укрінформу», який заявив про «темники», зобов’язали з’явитися до військкомату

Кореспондент «Укрінформу» в Чернігівській та Черкаській областях Юрій Стригун, який 30 травня публічно підтвердив факт розсилання «темників» в агентстві, отримав сьогодні, 31 травня, повістку з вимогою з'явитися в ТЦК за місцем реєстрації

Про це він повідомив ІМІ.

Повістку принесли журналісту не за місцем його реєстрації, а надіслали в київський офіс «Укрінформу» (за місцем роботи). Також Юрій Стригун заявив ІМІ, що новопризначений гендиректор «Укрінформу» Сергій Череватий видав окреме розпорядження для журналіста терміново з'явитися в ТЦК і поінформувати його про результати такого візиту. За словами журналіста, йому також запропонували приїхати в Київ і фізично розписатися за отримання повістки і відповідного наказу керівництва «Укрінформу». 

«Прислали сьогодні мені повістку, з'явитися за місцем прописки в Тальнівський ТЦК (Черкаська область – РЕД.) в понеділок, 3 червня, для оновлення даних», – розповів він.

Юрій Стригун називає дивним збігом обставин таку увагу до нього з боку військкомату після підтвердження ним отримання в грудні 2023 року від редактора Укрінформу «темника»  з бажаними та небажаними спікерами в Чернігівській області. 

За словами журналіста, йому 57 років і в армії він ніколи не служив.  

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, 30 травня на «Суспільному» вийшов матеріал, у якому кореспондент «Укрінформу» в Чернігівській та Черкаській областях Юрій Стригун повідомив, що в грудні 2023 року отримав від редактора «темник» з бажаними та небажаними спікерами в Чернігівській області. 

29 травня «Українська правда» оприлюднила статтю «Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль «Укрінформ», у якій повідомила, що журналіст Олексій Мацука, якого вважають ставлеником Офісу президента, на посаді гендиректора Укрінформу запровадив цензуру, «темники», а також планував переформатувати структуру агенції в такий спосіб, щоб на окремі посади призначити «потрібних» людей.

Також нагадаємо, що 6 квітня 2024 року редакція Слідства.Інфо заявила, що працівник СБУ міг давати вказівки представникам військкомату щодо вручення повістки журналісту Євгенію Шульгату. У такий спосіб спецслужбовці хотіли покарати розслідувача, який викрив елітне майно керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, вважає медіа. 

Реклама Google

Telegram Channel