Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У ліцеї на Волині відкрили меморіальні дошки загиблим Героям-випускникам

Вічна пам’ять Героям!

Фото: facebook.com.

У ліцеї на Волині відкрили меморіальні дошки загиблим Героям-випускникам

У Рожищенському ліцеї відбувся мітинг з нагоди відкриття меморіальних дошок випускникам закладу

Герої Ханов Олександр Валентинович та Зінчук Олександр Євгенович віддали свої життя, захищаючи рідну землю від російських загарбників.

Про це йдеться на сайті навчального закладу Рожищенський ліцей 4.

Ханов Олександр Валентинович народився 21 червня 1977 року в м. Рожище.

Зростав у багатодітній родині, був веселим, допитливим хлопчиськом. Навчався у Рожищенській ЗОШ №4 у 1985-1992-му роках. У Луцькому ВПТУ №2 здобув професію муляр-пічник . У 1995 році був призваний на строкову службу ЗСУ, де віддано відслужив 1.5 роки.

Як почалась повномаштабна війна, пішов добровільно захищати свою рідну землю у складі 60 окремої механізованої бригади. Завжди допомагав побратимам, був щирим, справедливим і відстоював незалежність України. Хоробрий воїн Ханов Олександр загинув при виконанні бойового завдання 21 лютого 2024 року в околицях селища Терни Лиманської громади Донецької області.

Зінчук Олександр Євгенович народився 19 травня 1984 року в м.Рожище.

Зростав Сашко у родині зі старшою сестрою Антоніною , яку завжди оберігав та захищав. Навчався у 4 школі у рідному місті , був тихим та спокійним учнем, пізніше у ДЮСШ вивчився на водія. У 2002 році був призваний на строкову службу ЗСУ , де віддано відслужив 1,5 роки.

На початку повномасштабного вторгнення Олександр добровільно пішов захищати Україну в складі 110 окремої механізованої бригади імені генерала Марка Безручка, де згодом отримав звання молодшого сержанта.

14 лютого Олександр отримав поранення яке не давало можливості вільно переміщатися. Через повне оточення Авдіївки було прийняте рішення командуванням покинути територію. 15 лютого ворог діяв швидко і не давав шансу на евакуацію важкопоранених бійців які залишилися на позиції «Зеніт». Командування бригади зв'язалося з організаціями що вели переговори з ворожою стороною щодо обміну полоненими для надання медичної допомоги нашим важкопораненим бійцям . Ворог повідомив що погоджується провести евакуацію і згодом обміняти захисників. На наступний день з ворожих ресурсів стало відомо, що хлопців безжально розстріляли.

Олександр - був світлою, справедливою ,життєрадісною людина та завжди цінував життя.

Як шкода тих, кого забрали небеса,

Кого вiйна в безсмертнi списки записала,

Хай згасла свiчка, але пам'ять не згаса,

Бо нас життям вiд смертi захищали.

Поклiн низький вам, любi, до землi,

За те, що нам дали можливiсть жити,

За те, що не здалися у вогнi,

Навчили Україну нас любити.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинський воїн Скіф розповів про довіру серед побратимів, як запоруку успіху на фронті.

Реклама Google

Telegram Channel