Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Червона кнопка для знищення русні: Порошенко везе на Харківщину окопний РЕБ і сотні FPV-дронів

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Червона кнопка для знищення русні: Порошенко везе на Харківщину окопний РЕБ і сотні FPV-дронів

Ще одну програму системного забезпечення бригад ЗСУ на передовій започаткував Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад». Це – окопний РЕБ, який на додачу до потужних комплексів «Ай-Петрі» та індивідуальних детекторів дронів «Цукорок» допоможе берегти життя наших воїнів

Перші комплекси окопного РЕБ «ШАТРО 50-1М» Порошенко везе на Харківщину і Донеччину. «Ми починаємо нову програму — окопний РЕБ, який захищає військових просто на нулі. Безпосередньо командні пункти, окопи, відділення. На додачу до нашої супер успішної розробки кіберзахисту «Ай-Петрі СВ» та детекторів дронів «Цукорок». Ми оплатили 48 штук, перші вже надійшли», – показав Порошенко дефіцитні пристрої.

 

 Поповнять бригадам на гарячих ділянках фронту і запаси FPV-дронів – 800 смертоносних для ворога пташок вже готові до польоту. Загальна вартість цієї «посилочки на фронт» – майже 29 млн грн.

«Настали дуже важкі часи. Підвищуються тарифи, зростає вартість життя, перебої з електроенергією. Усе важче волонтерам збирати гроші на допомогу армії. Але ми продовжуємо працювати над нашими програмами для війська. Програма FPV — вже майже 20 000 переданих дронів за півроку. Це в межах 10% від того, що змогла зробити вся українська влада порівняно з одним нашим Фондом. Сьогодні чергова партія — ще 800 FPV-дронів солдатам», – говорить Порошенко.

 
 

  Військові будівельники отримають чергову партію екскаваторів для швидшого зведення укріплень. «Програма екскаваторів для фортифікацій — ми викупаємо для ЗСУ всю доступну на ринку техніку, аби ефективніше будувати лінії оборони. Сьогодні знову вантажимо екскаватори TDC для бійців», – розповів Порошенко.

 

 Артилеристам везуть перевірені за два роки повномасштабного вторгнення вантажівки DAF. «З 2022 року передали вже майже 500 машин різних комплектацій, сьогодні веземо ще три, зокрема наш DAF з маніпулятором для артилеристів», – говорить п’ятий Президент.

 

 «Звісно, дуже хотілося б, щоб ця червона кнопка підірвала кремль. Але те, що вона включає РЕБ, який захищає наших бійців на передку — це вже чудовий результат», – резюмує Петро Порошенко.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel