Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Волинському краєзнавчому музеї презентували фотовиставку, присвячену війні

У місті Луцьку експозиція триватиме впродовж місяця.

Фото: Фейсбук.

У Волинському краєзнавчому музеї презентували фотовиставку, присвячену війні

«Незламність в об’єктиві» – саме таку назву має емоційна експозиція світлин, що оповідають про нескореність та взаємопідтримку українського народу

Ці знімки, які зроблені на передовій та на прифронтовій території, демонструють волю та відвагу українського народу.

Виставку сформував Донецький обласний краєзнавчий музей. На фото – бойова робота військових, рятувальні місії надзвичайників, поліцейських, медиків, волонтерів, усіх, хто проявляє незламність у боротьбі з окупантами.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, який часто відвідує прифронтові регіони з волонтерською місією, на багатьох знімках впізнав знайомі міста і навіть позиції. «Це неймовірно потужна і потрібна виставка, особливо для територій, які не охоплені бойовими діями. Ми маємо знати і пам'ятати, що відбувається на східних і південних рубежах нашої країни. Ми повинні продовжувати з усіх сил і можливостей допомагати нашим захисникам відновлювати територіальну цілісність держави. Я вважаю, що такі виставки мають об'їхати не тільки обласні, але й районні центри та залучити максимальну кількість людей задля розуміння життя під час війни»,– зазначив він.

Як розповіла Суспільному вчена секретарка Донецького обласного краєзнавчого музею Оксана Муравська, фотографії, які створили 30 авторів, є документальними свідченнями російської агресії проти України.

«Ця виставка була експонована уже в 6 містах України і скрізь викликала значний інтерес та підтримку. На світлинах теми, які актуальні і болючі для кожного з нас».

«Збирали фотографії у різних авторів, співпрацювали з професійними фотографами, волонтерами, пресслужбами ДСНС та нацполіції в Донецькій області, а також чотирма бригадами ЗСУ. Це дозволило нам зробити глибший погляд на війну», — сказала науковиця.

Відвідувачка музею Іванна Левчук вважає, що це виставка про життя й сьогодення.

«Всі ці медики борються за життя кожного пораненого, люди під час війни одружуються, кожен захисник хоче повернутися до дому живим, до своїх рідних, мама кожна чекає свого сина. Це дуже чуттєва виставка, на неї дуже тяжко дивитися», — сказала жінка.

В експозиції 84 світлини та 10 книжок, привезених з розбомблених книгозбірень, розповіла старша наукова співробітниця обласного краєзнавчого музею Марія Фелонюк.

«Монтуючи її ми дуже довго вивчали її як працівники музею. Вона інформативна, є хорошим джерелом для подальшого вивчення всіх подій, які відбувалися. Ця виставка ламає стереотипи, тому що вона про спротив, про українців, про професії, які здається серйозні, стереотипні», — сказала науковиця.

У місті Луцьку експозиція триватиме впродовж місяця, потому фото й книги презентують в Ужгороді.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel