Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ОЩАДБАНК СЛУЖИТЬ ЛЮДЯМ

За рейтинговою оцінкою регіональних управлінь Ощадбанку Волинь зайняла перше місце в Україні. Очолює обласне управління ВАТ «Державний Ощадний банк України» Олександр Феденчук, який святкує сьогодні свій піввіковий ювілей

За рейтинговою оцінкою регіональних управлінь Ощадбанку Волинь зайняла перше місце в Україні. Очолює обласне управління ВАТ «Державний Ощадний банк України» Олександр Феденчук, який святкує сьогодні свій піввіковий ювілей
— Ви побажали зустрітися для інтерв’ю в неділю, на День рибалки. Очевидно, Олександре Миколайовичу, не полюбляєте сидіти з вудкою в руках?
— Якраз навпаки. Обожнюю риболовлю над чистим тінистим волинським плесом, особливо з онучком Олегом чи з кимось із колег по роботі. Це заняття мене чудово заспокоює, надає наснаги для праці на весь тиждень. Але ж така можливість не часто випадає. Ось і сьогодні уже мав кілька ділових зустрічей, є ще робота і на вечір, оскільки друге півріччя тільки розпочалося...
Моє захоплення риболовлею ще з дитинства, з берегів тихоплинної Чорногузки в рідному селі Бережанка на Горохівщині. Бо хіба можна забути як з ровесниками тягав по заводях річечки кловню і ловив смачних в’юнів.
— Познайомте, будь ласка, наших читачів з мережею очолюваного вами банку...
— Це один з найбільших банків України. Мережа його підрозділів становить: 25 регіональних управлінь, 441 відділення та 7416 філій по всій країні. Тут зайнято майже 35 тисяч працівників. На Волині ми є найрозгалуженішою та найдоступнішою для клієнтів банківською системою, яка, зокрема, нараховує 140 установ. Вважаю, що саме ці обставини дають можливість пропонувати волинянам оптимальні ринкові тарифи на наші послуги.
— До речі, стали модними, зручними, а головне — перспективними платіжні картки. Чи охоче волиняни переходять на таке обслуговування?
— Нині в області вже емітовано п’ять тисяч карток міжнародних платіжних систем. Крім того, ми випускаємо картки системи СБОН (близько п’ятнадцяти тисяч), які вигідно відрізняються своєю дешевизною та значним ступенем захищеності.
Нашим клієнтам ми також пропонуємо корпоративні картки міжнародних платіжних систем, що в наш час незамінні у відрядженнях як по Україні, так і за кордоном при розрахунках за послуги та товари. Враховуючи, що в установах Ощадбанку по Україні обслуговування наших карток проводиться за пільговими тарифами, ця послуга стає досить привабливою.
— Фінансисти такого рівня, напевно, мають можливість належно влаштувати свій побут. Цікаво, у яких хоромах живе і де проводить відпустку наш волинський банкір? Чи встигли ви збудувати дім, посадити сад, поставити на ноги дітей?
— Розпочну з останнього. Єдина донька Наталка має свою сім’ю, подарувала нам онука Олежика, нещодавно захистила дисертацію і стала кандидатом біологічних наук. Зі Світланою Степанівною, дітьми й тещею живемо у звичайному будинку батьків дружини. Поблизу мали земельну ділянку, то зараз будуємо новий дім. Але до завершення робіт ще далеко. Думаю, з часом сюди переїдуть жити дочка та зять... Зате дерев у житті я посадив багато!
З відпустками також буває по-різному, здебільшого за станом здоров’я відпочиваю і лікуюсь у санаторіях Трускавця. Звичайно, після стомливої роботи хочеться й відпочити. Намагаюсь це робити у сімейному колі, з домашнім затишком. Люблю їздити на Світязь, але в цьому році чомусь не вистачає часу. Останній раз був весною, коли готували до сезону відомчу базу відпочинку.
Розчарувались? Очевидно, хотіли почути щось незвичне. На жаль, чи, на щастя, нічого такого в житті банкіра Феденчука не трапляється. Ну хіба що ... сауна. За всіх обставин, щотижня, обов’язково з постійним колом друзів і за повною програмою...
— На видному місці в кабінеті виставлено бланк міжнародного сертифікату. Про що він засвідчує?
— У минулому році я стажувався в Одесі. Вивчав нові фінансові програми і здавав заліки в інституті менеджменту та фінансів Бельгійської банківської академії. У нинішньому році закінчив Тернопільську академію народного господарства за фахом — фінанси. Це вже третя вища освіта.
— Щиро вітаємо із золотим ювілеєм й бажаємо подальших успіхів в розвитку й удосконаленні банківських послуг. Нехай і надалі Ощадбанк гідно і надійно служить волинянам. Міцного вам здоров’я, справжнього людського щастя і домашнього затишку.
— Сердечно дякую за добрі побажання.
Інтерв’ю вів
Василь ГІНАЙЛО.
Telegram Channel