Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
 Про що говорили волиняни з литовцями

На зустрічі з литовцями панувала дружня і доброзичлива атмосфера

Фото сайту Нововолинської міської ради

Про що говорили волиняни з литовцями

 Днями міський голова  Борис Карпус побував у Сеймі Литви. 

   Разом із членами делегації  Нововолинської громади  зустрівся з віцеспікером Паулюсом Саударгасом, спікером Сейму Вікторією Чміліте-Нільсен, членами комітетів економіки, національної безпеки і оборони, енергетики та сталого розвитку, справ ЄС і міжнародної співпраці. 
   Борис Карпус розповів, чим живе Нововолинська громада в умовах війни. Насамперед, це- підтримка наших військових і їхніх сімей, оздоровлення дітей, адаптація ветеранів, вшанування пам’яті загиблих. 
  Вели мову про важливість енергетичної незалежності та заходи, які проводяться у цьому напрямку в місті. Нововолинська громада готова брати участь у спільних міжнародних проєктах для забезпечення наших установ генераторами, запуску когенераційних установок і будівництва нових котелень, які працюватимуть на альтернативному паливі. Обмінялися контактами з головами та членами комітетів, щоб надалі більш предметно співпрацювати в цьому напрямку.
   Як член правління Асоціації міст України, мер Нововолинська провів змістовну бесіду з представниками Асоціації місцевих органів влади Литви. На шляху до вступу в ЄС українське місцеве самоврядування чекатимуть нові виклики та зміни. Тож підтримка литовських колег необхідна. 
   Від імені Нововолинської громади Борис Карпус подякував за підтримку нашого народу в цей складний час. Адже Литва з перших днів повномасштабного вторгнення є лідером у допомозі Україні.
  Як зазначив Борис Карпус на своїй Фейсбук-сторінці, без перебільшення, в Литві живе Україна, українські прапори на кожному кроці, а питання щодо нашої держави стоять на порядку денному литовського Уряду. Це дуже цінно і важливо для нашої боротьби з ворогом.   
  Також нововолинці подякували віцеспікеру та новообраному депутату Європарламенту Паулюсу Саударгасу та його радниці Лаурі Градескайне за запрошення.
                                                           Роксолана ВИШНЕВИЧ

Читайте також: Волиняни завоювали нагороди на Міжнародних змаганнях з туризму у Литві

 

Telegram Channel