Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Міжнародне співробітництво: 14 міст – партнерів

Нововолинці висловили побажання, аби після Перемоги зустрітися з литовськими друзями на Волині

Фото з телеграм - каналу Бориса Карпуса

Міжнародне співробітництво: 14 міст – партнерів

Днями делегація міста Нововолинська побувала в своїх партнерів у місті Кельме (Литва).

Кажуть, що люди пізнаються у біді, у складних обставинах. Такий тест на людяність і благодійництво пройшли друзі шахтарського міста з Литви.

Багаторічний партнер нововолинців - місто Кельме днями відзначило 540-у річницю з дня свого заснування.  

Нововолинський міський голова Борис Карпус і члени делегації Нововолинської громади мали нагоду побувати на урочистостях й привітати тамтешніх містян. 

Борис Карпус висловив вдячність меру Кельме Ільдефонсасу Петкявічюсу, його команді та жителям міста за надійну підтримку України й Нововолинської громади. 

Після початку повномасштабного вторгнення вони надали гуманітарну допомогу, яку нововолинці доставляли на фронт. Щорічно приймають  школярів  громади у літніх таборах, організовують для них якісний відпочинок. А головне - литовці засвідчують свою солідарність з українським народом, і добрими справами, і щирістю своїх сердець.

Нововолинці відвідали заклади культури та спорту в Кельме. Колеги з Литви ділилися досвідом розвитку молодіжної політики, популяризації різних видів спорту, залучення дітей до мистецтва, забезпечення повної доступності для маломобільних груп. 

До слова, Нововолинська міська рада співпрацює з 14 містами – партнерами з Польщі, Німеччини, Литви, Чехії, Франціі та Італії. 

Невдовзі має бути підписаний меморандум про налагодження ділових, дружніх взаємостосунків з одним із міст Словенії.

Роксолана Вишневич

Читайте також: Волинь – лідер серед областей за кількістю міжнародних партнерств

Telegram Channel