Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

ВСЯКА ВСЯЧИНА

З МУЗЕЮ ВКРАЛИ ДИНОЗАВРА З регіонального музею австралійського міста Нью-Касл злочинці викрали скелет дуже древнього динозавра. Це був ящур-папуга, пситтакозавр, вік якого, за оцінками вчених, сягає 110 мільйонів років...

З МУЗЕЮ ВКРАЛИ ДИНОЗАВРА
З регіонального музею австралійського міста Нью-Касл злочинці викрали скелет дуже древнього динозавра. Це був ящур-папуга, пситтакозавр, вік якого, за оцінками вчених, сягає 110 мільйонів років.
Відносно невеликі розміри древньої тварини (60 сантиметрів у ширину та 80 — у довжину) дали змогу грабіжникам під покровом ночі винести історичну цінність з експозиції і втекти в невідомому напрямку. До того ж виносили скелет настільки неохайно, що роздробили прапразвіру кілька наскрізь прогнилих кісточок.
Зараз пошуком решток викраденого динозавра займається австралійська поліція.

ТРАКТОРИСТ ВИОРАВ МАМОНТА
На узбіччі сільської дороги у Чернігівській області зовсім випадково було знайдено кістки мамонта. Унікальна знахідка лежала буквально під ногами поблизу села Бужанка. Тракторист ненароком зачепив схил невеликого пагорба при дорозі. Коли ж вийшов з машини, побачив, що з-під верхнього шару грунту стирчать якісь кістки величезних розмірів.
Знахідку передали в Коропівський краєзнавчий музей. Там одразу визначили: це рештки мамонта. Вчені-історики висунули припущення, що сільська дорога біля Бужанки пролягала через стоянку первісних людей часів палеоліту, коли на території нашої держави водились мамонти.

КОРІВ ЛІКУЮТЬ ВІД СТРЕСУ
Працівники тваринницьких господарств Італії почали давати коровам гомеопатичні засоби, щоб допомогти їм зняти стрес, викликаний спекою, яка останнім часом встановилась на Апеннінському півострові. А в зв’язку з цим погіршилась якість молока і м’яса корів.
Як вважає професор Мірко Пеліццер з Тревізо, який організував курси для фермерів, гомеопатія підвищує імунітет худоби, дає їм можливість легше перенести спекотний сезон. Використання антибіотиків обмежується суворим законодавством Європейського Союзу, тому фермери усе частіше лікують тварин каплями екстрактів різних трав.

ДІЄТА ДЛЯ РИБ
Працівники Національного музею морської біології Таїланду, в якому зібрана унікальна колекція найрізноманітніших мешканців морських глибин, терміново переводять своїх підопічних на низькокалорійну вуглеводну дієту.
Виявилось, що екзотичні рибки та інші їх морські співмешканці потовстіли до неприглядності. Воно й зрозуміло, адже їх годували креветками, кальмарами, устрицями.
Надмірна кількість водню в екскрементах риб забруднює акваріуми, надлишок споживаних білків негативно впливає на гормональний фон, плодючість морефауни.
Як показали дослідження, в природних умовах риби споживають значно більше вуглеводів. Тому рибкам дають тепер тільки подрібнені низькокалорійні овочі — моркву, ріпу, капусту і шпинат.
Telegram Channel

Передрук або відтворення у будь-якій формі матеріалів, розміщених на інтернет-сторінці «Волинь-нова» volyn.com.ua, без письмової згоди видання заборонено.

зроблено в Ideil