Попереду – новорічне свято. Пропонуємо вам кілька рецептів страв, які можна швидко і легко приготувати...
Попереду – новорічне свято. Його ми проводимо найчастіше за столом. Звичайно, ставимо усе найкраще і найсмачніше. Проте можна обмежитися й легкими закусками, салатами і якоюсь оригінальною гарячою стравою. Тож пропонуємо вам кілька рецептів страв, які можна швидко і легко приготувати.
САЛАТ “НОВОРІЧНИЙ” 4 яйця, 300 грамів твердого сиру, 10—15 штук оливок, 2 зубці часнику, півлимона, пачка крабових паличок, 200 грамів підсмаженого білого хліба, майонез. Крабові палички, підсмажений хліб, варені яйця, маслини дрібно нарізати, змішати з натертим сиром і часником. Заправити майонезом і соком лимона. Перемішати і поставити в холодильник на півгодини. “ЦИГАНОЧКА” М’ясо наріжте маленькими шматочками, перець — тоненькими смужками, яйця – великими кубиками. Змішайте всі продукти з майонезом, злегка посоліть. Викладіть готовий салат у вазочку. Прикрасьте зверху зеленню. 300 г вареного м’яса птиці, 200 г солодкого перцю (можна консервованого), два варених яйця, майонез. “ЗИМОВА РАДІСТЬ” Цей салат багатоповерховий, шари викладаються у такій послідовності: натерті варені яйця, подрібнена цибуля, посічені горіхи, натерті яблука, а потім — голландський сир. Кожен шар змастити майонезом, змішаним зі сметаною. 5 яєць, 2 великі цибулини, 10 волоських горіхів, 5 середніх яблук, 200 г твердого сиру, сіль (за смаком), майонез, сметана. ДЕЛІКАТЕСНИЙ ГАРЯЧИЙ 300 г курячого філе, трохи маслин (без кісточок), зеленого горошку, консервованих печериць, столова ложка олії. Куряче філе дрібно нарізати і злегка обсмажити у невеликій кількості жиру. Потім залити вершками і тушкувати під кришкою 3—4 хвилини, після чого додати печериці і тушкувати ще 4 хвилини. Нарешті кладемо оливки, зелений горошок. Тушкуємо ще 3 хвилини, потім солимо. Стежте, щоб горошок добре прогрівся і залишався цілий. Подавати салат гарячим. СВЯТКОВИЙ ГУСАК Натріть тушку птиці сіллю, тертим часником і перцем. Підсмажте на невеликій кількості заздалегідь вирізаного гусячого жиру м’ясний фарш, посічену цибулю, моркву, маслини. Начиніть тушку, зашийте і покладіть у нагріту духовку на дві з половиною години, часто поливаючи її соком. Подайте до столу з кислою капустою. На одну тушку необхідно мати склянку нарізаних маслин, зубочок часнику, півкілограма м’ясного фаршу, півкілограма кислої капусти, перець, дві цибулини, дві морквини.