Справжній мед раніше чи пізніше кристалізується, тобто перетворюється з рідкого меду на густий. Швидко, навіть за кільканадцять днів, зацукровуються весняні меди...
Справжній мед раніше чи пізніше кристалізується, тобто перетворюється з рідкого меду на густий. Швидко, навіть за кільканадцять днів, зацукровуються весняні меди
Причина - великий вміст глюкози. Довше не кристалізуються меди з більшим вмістом фруктози. Наприклад, акацієвий мед може не цукруватися кілька місяців, навіть до року. Кристалізація не змінює поживних та лікувальних властивостей меду, який при цьому світлішає. Якщо мед скристалізувався, його можна знову зробити рідким, не втративши цілющих властивостей. Для цього варто занурити банку у воду температурою до 42 градусів.